За життя

У дворі росте старий горіх. Щоб швидше осипався, ми його трусили. Потім син вирішив горіхи, що не струсилися, збити палицею. Закинув три палиці нагору, а вниз вони не падають (застрягли). Тоді сам заліз на дерево. Питаю: "от ти заліз, а може треба було спочатку поміркувати?". Натякав, що простіше збити їх знизу довгим дрином. Відповідає: "а що міркувати, треба потрусити гілку". Відповідний анекдот він навряд чи чув.
Схоже, що 2018-2019 роки можна записувати як найневдаліші в power- і симфонічному металі. Все, що було випущено в ці роки гуртами, котрі я слухаю, - дуже слабке в порівнянні з їхніми попередніми альбомами. Так, оглядачі ставлять позитивні оцінки, але вуху немає за що зачепитися, а якість зведення . Прослухавши кожен альбом по 3-4 рази, доводиться його видаляти, щоб не займав місце в телефоні.
У армянского радио спрашивают: "Кто это у вас там сидит и придумывает анекдоты?"
Ответ: " А кто придумывает, тот и сидит"
Правду кажуть, що всі анекдоти - це переказана кілька разів бувальщина.

Сцена 1:
Переглядаю чек зі вчорашнього відвідування Епіцентру і в середині чеку знахожу там позицію "мішалка дерев'яна" за 40 гривень. Йду до дружини показувати, як нас дурять на касі. Згадуємо, що я купував - ніяку ложечку я не купував, тому що вони вже з шухляди вивалюються, стільки в нас різних.

Сцена 2:
Днями проводили в школі ярмарок і потрібні були палички для морозива, щоб на них "посадити" кондитерський виріб. В Епіцентрі таких не знайшлося, тому виріб діти продавали без них (з великим успіхом, маю сказати). А вчора я заїхав в Епіцентр і побачив там ці палички. 800 шт в упаковці, 40 грн. . Купив для наступного шкільного фестивалю.

Підсумок: після обговорення моральних якостей робітників Епіцентру згадав, що на упаковці з паличками написано "мішалки для кави". Тобто, вказані ложечки з чеку таки знайшлися. Але осад лишився.
З вами радіостанція "Вісті в місті". Ми ведемо репортаж з самого центру лісу.

З усіх боків чути шарудіння оленів і гуркіт їхніх моторів. Навколо дерев і колод - сліди лісової звірини: рет-пляшки і пакети з-під сємок. На вершині пагорба, а ще отут, отам, і під тим кущем, і під оцією колодою ми спостерігаємо чарівне нічого. Праворуч на галявині - красується-хизується, наче пропонує себе, хрін вам, здоровий мов пізанська вежа. А поруч, під рудим та коричневим листям, причаїлася ще парочка. Ліворуч і за нами - цілі гектари свіжого запашного ніхріна. Під деревами можна знайти пусту тару з-під спожитого пива і горілки, а подекуди й самих споживачів. Якщо хочеться видовищ, можна подивитися на старий телевізор, котрий хтось не полінувався передати в допомогу сорокам та дятлам.

Ви прослухали розповідь нашого кореспондента про родючість наших лісів - улюбленого місця відпочинку киян

mushroom.jpg
Прочитав тільки що про те, що, мовляв, ринок електромобілів отримав першу кризу - за якийсь там період на кшталт року падіння продажів склало 14%. Цікаво, а шановні автовиробники в люстерко дивилися оглядали свій модельний ряд з точки зору споживача? Всі розповідають, як вони ух, і до мохнатого року випустять десятки моделей електромобілів. Ок, але мішки з камінцями як стояли так і стоять. А що стоїть на ринку? На масовому ринку маємо (а) електричних - 4-5 моделей дрібних хетчбеків, пару моделей седанів та універсалів, дві моделі недо-SUV (Hyundai Kona electric за кінською ж ціною і Kia Niro, котрого формально є, а реально не SUV і його й Ніро Вульф не знайде) (б) plugin-гібридів ще менше, і все. Це на пару десятків масових виробників автомобілів. І ще є наявні 5-6 моделей дуже дорогих авто (Audi Q8, пара моделей BMW, щось у Mercedes, дві моделі Tesla і Jaguar I-Pace -- всі тиснуться до верхньої межі цінового діапазону преміум-класу), але вони не масові. Тобто, купувати нема чого. Я вже мовчу про те, що все не-преміум, крім в 1.5-2 рази вищої за бензиновий оригінал ціни ще й тупо "не їде" ).

Зауважу, що станції електромобілів вже стоять по Європі як платні так і безкоштовні, тому підзарядитися є, де. Повністю електричний двигун без власного будинку поки що, мабуть, ризиковано брати (хіба що є станція заряджання біля дому чи роботи), а от plugin-гібрид -- гарний варіант. Був би, якби вони були на ринку. Але см.вище.
Чи відомо вам, мої любі випивохи, що стерилізація спиртом полягає в тому, що бактерії напиваються і помирають від перепою? А решта помирає вже на поминках по першим. Саме тому для стерилізації потрібно не менше ніж 15 секунд.
Розповім за досвід із інформаційними рішеннями для автомобілів, а саме з HUD.

Спершу трохи вступних історій.

В моїй літній автівці є цифровий дисплей, що показує швидкість, витрати палива тощо. А в Mazda CX-9, котра використовувалася більше, його не було. Тому я років 7-8 тому купив прилад, що підключався до OBD і показував цифрами цю інформацію і ще багато іншої, додаткової. Прилад був чудовий і залишався в мазді до її продажу. Я монтував прилад прямо в район спідометра, але можна було винести його і під лобове скло за бажання (дріт був довгий). Той прилад показував інформацію на простому монохромному LCD-екранчику.

Водночас, я ще в 2005-му році бачив, а в 2017-му спробував живцем справжній HUD (heads-up display), що виводить інформацію на лобове скло. Це був штатний прилад, що його General Motors ставить на деякі свої автівки. HUD проеціює інфорамцію прямо на лобове скло, котре у GMC зроблене з відбивним шаром всередині (про важливість цього нижче). І дуже мені той прилад сподобався. Тому, я вирішив пошукати, що пропонує китайська промисловість з цього приводу.

Читати далі...

Зелень усюди.
Восени пожовтіє,
померхне, впаде.
Однією з найбільших проблем, навіть не знаю, чи лише України, чи совка в цілому, є те, що кожен вважає себе найрозумнішим. Припускаю, що такий підхід допомагав вижити за часів совітської "уравниловки". Але совок давно закінчився, а люди, як в старій притчі, досі несуть цей тягар із собою.

Технічно неможливо бути найкращим в усьому. Алоізич вже намагався вивести надлюдину, і ми знаємо, чим це закінчилося. Тому не треба вважати надлюдиною себе, хіба що ви прямий нащадок Алоізича (в цьому випадку, вам - в Кунсткамеру, експонатом).

Коли ви говорите, що хтось неправий, чи помилився, подумайте: ви - один. Якщо вам в голову прилетіла певна думка, то будьте певні, що "на тому кінці" сидять не ідіоти. Можливо, вони й не розумніші за вас, але їх багато. Якщо ви найрозумніший, чому ви досі не президент (хоча би шкільного класу)? "Там" знають, і знають набагато більше за вас. Просто тому, що їх багато, і вух з очима в них більше. А це, в свою чергу, означає, що це не вони тупі, а ви не знаєте того, що чули, бачили і знають "там".

Так, в житті бувають факапи. Можна конкретно помилитися. Але мала група людей, що скооперувалися для певної мети, не помиляється. Вони діють, зазвичай, оптимально для ситуації і даних, котрі є в наявності. В них є. Не у вас.

Тому розповідати про чужі помилки не варто -- краще розкажіть про колоду у власному оці.
Я тут поспілкувався з "представником народу", щоправда в Києві, і хотів би донести до всіх свої висновки -- якщо ви хочете хоч якийсь спокій, а не повновісну війну на другий день після інавгурації, будь ласка, прочитайте і дійте. Головне - не сідіть, а дійте. Розмовляйте з людьми.

Так от ...

Головна проблема (це зі спостережень "представника народу", котрий їздить громадським транспортом, зокрема, в село) -- люди звинувачують Порошенка в усіх своїх негараздах.
З цим слід боротися простим питанням -- "президент в Україні за Конституцією займається зовнішньою політикою і обороною. Економіка не входить в коло його питань. Як президент може полагодити вам економіку? Це ж ви працюєте і платите податки, з котрих має рости економіка і, зокрема, пенсії". Не варто взагалі згадувати прізвище Порошенка і намагатися переконувати людей -- ви не переб'єте телевізор + плітки + їхні власні лінощі і фантазерство.

А далі одразу питаємо -- "як ви уявляєте Зеленського в ролі головнокомандуючого? Він може лише капітуляцію підписати, а не військом командувати. З таким головнокомандуючим на місці України буде випалене поле. Тут не буде другої Росії, тут буде друга Сирія. Ви хочете другу Сирію влаштувати в Україні? Путін мститиметься за 5 років принижень. Куди ви тікатимете?".

Якщо людина хоч щось розуміє, добиваємо її фразою "Не обов'язково голосувати за Порошенка, але вкрай необхідно голосувати проти Зеленського, щоб не було випаленого поля. Думайте самі і пояснюйте іншим."

Ще зі спостережень "представника народу" -- за Зеленського голосує зелена молодь. Це наслідок промивання мізків + "по приколу". Їм, а також їхнім батькам, потрібно пояснювати, що за Зеленського буде гаряча війна, і на війну підуть всі включно із щасливими власниками "білих білетів" (як раз в представника народу син такий). Тобто ані я, ані ви, мої читачі, на передову швидше за все не потрапите за віком і хворобами. А от ця зелена молодь там опиниться миттю.

Ще одна проблема із зеленими дітьми -- "політики без нас вирішують". З цим потрібно працювати теж, пояснюючи, що політики вирішують в межах повноважень, котрі надали ми. Ми обираємо тих політиків, котрі потім вирішують. І саме тому потрібно піти і усвідомлено проголосувати. В умовах війни - не за клоунів, а за спеціалістів, навіть якщо не подобається. Ідучі до стоматолога, потрібно йти в клініку з обладнанням і досвідченими фахівцями, а не по приколу за гаражами друзі лікуватимуть зуби. За гаражами їх можуть лише вибити (іноді разом із мізками).

Повторюся - працюйте з усіма, хто вагається або хто не вкінець упоротий.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30