За життя

(тим, хто не має відношення до програмування, не буде цікаво) Після підготовки чергового білду одного з наших продуктів з'ясувалось, що .NET Framework не хоче завантажувати збірку, написану на C++ .NET і скомпільовану за допомогою Visual Studio 2005 з останніми апдейтами. Проблема погіршується тим, що на машині, де проводиться збирання, все завантажується чудово. Пошук інформації в Internet'і нічого не дав. Спробували зібрати старий білд (забрали з CVS'у) - наче завантажується. Почали шукати відмінності і виключати їх по черзі. Дійшли до початкової версії - не збирається. Прогаяли ми з цим вдвох цілий день. Ввечері я з'ясував, що в мене на віртуальній машині таке теж відтворюється, і далі шукав проблему сам. Не знайшов. Подивився, що в мене MSVC Runtime - від 15.07.2009. Якого біса? Зніс, спробував зробити Repair інсталяції Visual Studio 2005. Не хоче робитсь, якась внутрішня помилка. Добре, що в мене лежить в сейфі бекап гарантовано робочої системи. Забрав звідти старі файли каталогу \VC . Перезібрав - все завантажується. Як я розумію, - це Microsoft випустила якесь чудове оновлення, таке що зібрані ним збірки вимагають невідомо чого (покладання нового runtime'у на тестовій машині не допомагало, тобто не його ці нові збірки вимагають). Причому самого оновлення я не знайшов в переліку оновлень (Control Panel -> Add / Remove Programs). Так що залишається таємницею, що то було... Тепер треба всі продукти перезбирати.
22-го червня я придбав на eBay накривку для автомобіля Mazda CX-9 (великий сарай). Опис товару наголошував, що це накривка саме для цієї марки. оплачував я через PayPal. Пакунок прийшов вчасно, в комплекті ще була щіточка для прибирання салону і автопилосос. І сама накривка дуже пристойна. За єдиним виключенням - на мою мазду вона трохи замала по ширині. Зовсім трохи, але цього достатньо, щоб вітром її здувало. Я залишив продавцеві відповідний чесний feedback (причому, за сукупністю feedback був позитивний, але було вказано, що товар не відповідав опису). Продавець мені написав, чому я залишив негативний feedback і пізніше запропонував поміняти, на що я йому пояснив, що накривка мала, але міняти я не буду бо вона по-перше вже вживана, а по-друге, пересилка туди-назад вийде ще в 100 доларів. Пройшов тиждень і цей продавець подав в eBay скаргу, що товар не було оплачено. Мені про це прийшло автоматичне повідомлення. Оскільки часові зони різні, то поки я писав відповідь, прийшло друге повідомлення (рівно через 8 годин після першого), що Unpaid Item strike received (як я зрозумів, при повторенні такого strike'у блокується акаунт). В цьому повідомленні було посилання на інструкції з оскарження. Інструкції були прості, але треба мати receipt від paypal'а в e-mail'і з хідерами. Цей receipt в мене був, то я його і відправив в eBay разом зі своїми коментарями. Strike був знятий протягом хвилини. Цікаво, чи буде за це шахрайство щось продавцеві ...
Заїхали в Агрус, купили 4 ожини (малесенькі кущики), 4 виногради (великі, красиві), 2 черешні (дворічні) і персик (теж дворічний). Все в горщиках, дуже помірні ціни. Все вже висадили. Ще бачили штамбову троянду реально чорного кольору. 320 грн. Не придумали, куди саджати, тому не взяли.
В мене є роутер Linksys WRT610N з підтримкою NAS. Купувався він такий чудовий зокрема для того, щоб підключити туди по USB зовнішній диск і мати вдома окремий файл-сервер без потреби тримати комп'ютер в якості файл-сервера. Нарешті через 8 місяців після роутера я придбав USB HDD Transcend на 500 Гб. Але живиться він USB. І не від одного. Власне кажучи, я це з'ясував, коли підключив його до роутера - диск стає невидимим (і роутер підвисає) через кілька годин. У диску кабель спеціальний, з двома USB хвостами, для того, щоб, якщо одного живлення не вистачить, заживитись від двох портів. Але ж в роутері тільки один порт :(. Довелося брати зовнішній диск на 3.5" в боксі, який підключається по USB і живиться від розетки, і втикати його в роутер. А красивий і чудовий Transcend буде використовуватись для бекапів, замість забраного 3.5". Так що наука вам буде - якщо диск USB, то не факт, що він від того USB працюватиме ...
Виїзжаючи через непримітний проїзд біля медінституту, вирішив об'їхати люк і проїхати по шиферу, що лежав поруч. Так, для гарантії, що не потраплю правим колесом в люк. Проїхав. Переднім колесом я цей шифер розчавив нафіг. Заднім проїхав теж. Назад не озирався. Сьогодні вранці сходив подивитись, куди ж я влучив : А влучив я прямо по центру цього отвору. Обома правими колесами. Після побаченого мені стало моторошно і я бігом заїхав до знайомих хлопців на СТО. Сказали, не єдиного пошкодження чи навіть подряпини! Свідками мого геройства була дружина (в машині) і якийсь тип, що сидів в машині перед правим люком (на правому верхньому куту фотографії). Тип схопився за голову, але я його не бачив (то дружина вже казала). Єдине пояснення, чому машина проїхала, - в момент переїзду я дуже не хотів, щоб це був люк, і мені не можна залишатись зараз без машини.
Учитывал я их с декабря месяца в программе MoneyTracker. Учитывал скрупулезно, вбивая все чеки и выводя овощи по наименованиям отдельно. На прошлой неделе провел анализ и обнаружил, что питание занимает 10-15% в структуре расходов, а остальные расходы минимизируются слабо. Засим решил забить заниматься ерундой и вместо оптимизации расходов заняться оптимизацией сайта компании.
Троянда кольору морської хвилі
"Товарищі! Революція скасовується - хтось вкрав броньовик"
з анекдоту

Хтось поцупив з гаражу каністру з бензином. Тому покос поки що відкладається до моменту, як мені привезуть нову каністру і я з'їзжу за бензином.
Наступил сезон земляники и мы (в третий раз за пол-года) решили сходить в лес. В предыдущий наш поход мы нашли большие площади земляники и даже отметили их на Яндекс.Карте (чтобы с телефона смотреть и ориентироваться). В этот раз решили пойти туда попастись. Было, правда, подозрение, что еще рано, но почему бы не рискнуть.

Собирался дождь. Об этом говорило небо, черное со всех сторон, но над нами (как обычно) было солнце и пара кучевых облачков. Поэтому выдвинулись. GPS (видимо ввиду туч) в лесу работать отказался, поэтому мы как настоящие бешеные собаки (которым 10 км не крюк) пошли не на запад на поляну, а на север, чтобы обогнуть весь наш квадрат леса (когда-нибудь покажу на карте, как он выглядит). Посреди дороги, в лесу, нашли цветущую чайную розу с несколькими десятками цветков и ароматом на 3-4 метра. Что она делала в лесу, неизвестно. Пойдем с лопатой, выкопаем половину (ей все равно - она разрастется, а нам приятно). Дождь пошел, но быстро прекратился.

Дальше мы развернулись и пошли в сторону поляны. Ландышей - уйма, но они уже отцвели (на некоторых были видны плоды на месте цветков). Кое-где попадается замляника, но ей таки еще рано. Зато малиной и ежевикой все заросло, и уже завязались ягоды. Т.е. можно будет через месяц идти в лес с ведрами, собирать. На земляничной поляне тоже еще рано :(. Но земляники мы слегка пособирали.

А какая все-таки в лесу земляника ароматная, совсем не то, что на грядке. Если куст ростет на солнце, то ягода насыщено сладкая, аж приторная попадается. Если совсем в тени , - кисловато-горькая (даже спелая).

Назад шли с большим желанием прилечь на травке, но в хвойном или смешанном лесу это не так то просто сделать - иголки колючие :). И тут уже я оценил наш лес. Воздух прохладный (~17 градусов и высокая влажность). Если игнорировать шум дорог (почему-то в лесу он разносится очень далеко и становится довольно неприятен), то состояние леса можно определить как безвременье - невозможно сказать с уверенностью, какой сейчас период года. Птицы поют по-весеннему, зелень уже летняя, а воздух прохладен как осенью. В чем-то ее можно сравнить с музыкой lounge.

А фотоаппарат я не взял, поэтому красоту вам не покажу. Через неделю пойдем за земляникой опять, тогда уж возьму обязательно.

UPD: мы решили розу пересадить к себе. Вот она в родном месте:


А вот она уже у нас во дворе (марафет мы не наводили ибо грунт осядет и разравняется, а цветки мы сейчас все будем обрезать для лучшей приживаемости куста:


Стандартна вимога дружини "хочу машину" наштовхнулась на "проблему останньої милі" - півтора кілометри грунтовки не лишають моєму ягуару шансів на проїзд. Відповідно, ягуар ми продаємо, і шукаємо щось маленьке з повним приводом і АКПП.

Jimny ледь не купили, але я вчасно почитав огляди. Нафіг нам армійський джип в місті ...

Fiat Sedici. Звоню в ItalMotors: "-Комплектація з повним приводом і АКПП на сайті є, в прайсі немає. Продаєте? - Так, привеземо на замовлення". Ок. Прикинув вартість, - дорогувато (~26 тис. доларів, якщо вірити сайту ItalMotors). Думаю "почекаємо, пошукаємо".

Подивились Suzuki SX4 (це одна й та ж машина, що й Fiat Sedici). Офіційний ділер не возить комплектацію з повним приводом і АКПП. Ідеальною була б машина з двигуном 2.0, але такого ми точно не дошукаємось. Привезти зі Штатів можна, але ціна вийде під 30 тис. Ще й дружина побачила його живцем, сказала, що це "бойовий мурах". Мою ідею купити і розфарбувати його під мураха забракувала (а дарма). Ок, відкинули.

Suzuki 3-door чудовий варіант, тільки дорого (31 тис.) і рамний позашляховик. Я б хотів щось більш міське. Привезти зі штатів? Там 3-дверних не продають. Везти з Європи дорого.

Апофеоз. Fiat Panda. Чудовий. Малий, прикольний, з повним приводом, панорамним дахом, 5-ма дверима і ще купою крутих речей. Поїхали в ІталМоторс.Сидить 5 менеджерів, чухає п'яти. 6 машин в салоні, жодного клієнта ...

Далі діалог з дівчиною:
- Панди є подивитись?
- Немає.
- Добре ... Привезти конфігурацію з повним приводом і АКПП можете?
- Так, на замовлення, але платити ви будете за новою ціною. Ви ж знаєте, курс євро виріс (!), 13% надбавка... В сумі 30% зростання.
- Що є нова ціна? На сайті написано 10500 євро, ціна березня місяця (звертаю увагу, що ціна в євро, поставлена в березні, коли надбавка вже була).
- Так, на сайті стара ціна (тут я в перший раз випав в осад). ... Я зв'яжусь з дистрибутором (імпортером) і дам вам ввечері відповідь по ціні.
...
- (звонить за годину) ви знаєте, ми не можемо привезти вам таку конфігурацію.
- хто "ми"? Дистриб'ютор не може?
- Так, імпортер не може.
- А коли зможе?
- Не знаю, мабуть не зможе.

Чудово ... І ви думаєте, що в автопромі криза? Криза в головах цього планктону, який не хоче продавати. Їм це не потрібно. Я приніс гроші, але їм не потрібні гроші. Країні не потрібні мої гроші. Це країна, в якій взагалі нікому нічого не потрібно. Це я вже давно з'ясував. Але, як виявилось, криза нічого не змінила.

Так що я тепер шукаю варіант привезти панду з заходу за нормальною ціною.

UPD: Дружина говорила з одним ділером, який почав її переконувати, що панди з АКПП і повним приводом взагалі не випускають. Це при тому, що в фірмовому каталозі Fiat'а 3 чи 4 конфігурації мають АКПП і повний привід. Повне незнання того, що продаєш ...

UPD2: почали прозвонювати ділерів. Один з них сказав, що відповідно до контракту із постачальником вони можуть постачати машину в певній базовій конфігурації (таких конфігурацій у Панди 7 чи 8), якщо є не менше 10 передплачених замовлень. Але звідки ж візьметься десяток замовлень, якщо інформації про машину немає і самі ділери не знають, що вона може бути?
Інший ділер сказав, що вони продають тільки типові конфігурації і навіть замовити кастомні опції, наведені на сайті у ділера, не можна, бо для цього потрібен окремий контракт з виробником.

UPD3: знайшов ще цікаву машину Seat Ibiza. Навіть знайшов, що рік тому на неї збирались ставити повний привід. Але криза, на жаль, поламала плани і Ibiza з повним приводом зараз не пропонується. А шкода, бо машина непогана і недорога.

UPD4: Fiat Panda і Sedici 4x4 з автоматом випускаються тільки за окремим замовленням. Замовити їх можна, але панда в макс.комплектації вийде більше ніж $30 тис. Нецікаво.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30