За життя

Минулого року ми купили одну з перших сушок для овочів і фруктів. Це такий круглий кухонний пристрій, на якому є 4-5 пластикових піддонів з дірками. На ці піддони кладуться овочі, фрукти, ягоди, які ви хочете засушити або зав'ялити, і далі це все діло там сушиться. На повне висихання томата чи чорниці потрібно десь 2 доби. Певні фрукти (як то диню) в'ялять, це займає трохи менше часу.

Минулого року ми сушили і в'ялили томати, перець, чорницю, брусницю, банани (для експерименту), диню. Чорницю і брусницю пожерла моль, а решту ми чудово з'їли за зиму. Банани свої смачніші, аніж в'єтнамські. В'ялені продукти краще тримати в холодильнику або в вакуумній упаковці. Сушені - в герметичній упаковці з вищевказаної причини. Зауваження: моль проїдає поліетилен і целофан, тому целофановий пакетик не може вважатись герметичною упаковкою.

Цього року вже виростили і засушили мелісу (це така трава з лимонно-м'ятним смаком. Кладеться в чай). Зараз сушимо полуницю. Аромат стоїть на весь дім. Такий собі натуральний освіжувач повітря ...

Кілька місяців тому за оказією купив трімер (ще називається електрокоса), траву косити. Прикольний, бензиновий, з металевим лезом. І всього за 800 грн (тоді було $100). Звісно, китайський. Куплений був в Епіцентрі. Нарешті ("держаться нету больше сил") вирішив його зібрати і використати.

Розібрав. Зовні виглядає пристойно - власне конструкція, ніж металевий в окремому паперовому пакеті, комлпект відкруток / гаєчних ключів для збирання тощо.

Частина перша - ручки. Оскільки я лівша, а трімер асиметричний, довелося розкручувати ручку з контролером, щоб перевернути контролер (handle) відносно металевої частини ручки (stick). Як з'ясувалося, ручка (stick) всередині не фіксована, тобто можна було її перевернути без розбирання контролера. Одразу ж вилетіла пружинка. Оскільки китайське, то на вставляння пружинки в мене пішло хвилин 20-25. Цікаво, як китайці на заводі збирають ці контролери? Якось я його полагодив, але є сумніви щодо якості роботи потім. Ну, побачимо ...

Добре, ручки вставили ... Як кріпиться ніж? Інструкція детальна, але малюнки настільки малі (економили папір?), що зрозуміти щось складно. Ну, якось розібрався (теж все таке неочевидне ...). 10 хвилин на ніж. Плачтиковий чохол на леза (ішов в пакеті з ножем) до ножа не підходить за розміром. Ну і фіг з ним, чимось замотаю.

Пластиковий "захист" кріпиться 4-ма гвинтами там, де можна було обійтись без жодного (причому, рішення кидається в очі одразу, коли дивишся на той конструктив). Але для 4-х гвинтів знадобився один шестигранник і один зайвий ключ, не враховуючи 4-х гвинтів, 8- шайб і 4 гаєк. 15 хвилин на вставляння і закручування 4-х гаєк, бо крутиться дуже незручно, а гайки розміром погано підігнані до гвинтів.

Ура, зібрали. Пробуємо повішати на шию - не вішається. Ремінь з кріпленням, що його пропонується вдягати на себе, не відповідає малюнку на інструкції. Дід бив-бив, не розбив, баба била- била, не розбила. ой, що це я? Я крутив цей ремінь так-сяк з пів-години. Незручно. І направо вдягав, і наліво, і з переворотами ... Не підходить. Дружина вже прийшла в гараж, теж покрутила на собі - не кріпиться. Стали вже на мені крутити по-всякому. Вдвох наче щось вигадали, так щоб девайс був на правому боці (я так і не знаю, як він би мав бути правильно, бо на лівому він мені незручний зовсім був). На це пішла майже година (!).

В сумі, 1.40 хвилин на збирання пазла. Завтра будемо його тестувати на траві.




Будівельники підкинули ... Хтось знає, що це за птах - сова чи лунь чи ще хтось?

UPD: віддали пташку нашому ветеринару, вона (ветеринар) буде птаха дворовими мишами годувати (вона в селі живе, там мишей повно). Як вона з'ясувала, це неясить.




Якщо комусь треба на юзерпік чи ілюстрацію до посту, звертайтесь, дам оригінал 2560*1920px.

Сидить на рожевому каштані, який росте у нас перед будинком.

Оскільки в мене зараз три самця на одну самку, я вирішив купити ще одну самку. Домовились, що білку передадуть на дорозі біля мого будинку.

Я вийшов з кліткою (синя, на знімку), чоловік, що привіз білку (Олександр), виніс білку в малесенькій клітці. У синьої клітки верхня частина знімається, а тримається на двох металевих прутах-замочках. Також у синьої клітки є дверцята зверху.

Спочатку ми думали пересадити білку, відкривши синю клітку збоку і засунувши внутрішню клітку. Відкрили замок з одної сторони. Далі Олександр з білкою вирішив пересадити білку, пустивши її в клітку через дверцята. Так і зробили. Все чудово, попрощалися... Я взявся за металеву частину клітки, і вона лишилась в мене в руках. А білка втекла на сусіднє дерево. Я отримав шок - чотири загублені білки за два місяці - це забагато, та й гроші (900 грн) шкода. Треба ловити білку.

Прострибали ми біля дерева хвилин з 20. Не хоче білка злазити. Що робити? Лишати білку на дереві - загине. Почали жбурляти камінці, - білка тільки вгору лізе. Заспокоївшись, білка зібралась вниз. Але побачивши нас, передумала, всілась на гілці, і почала їсти листя. Тут я зрозумів, що так білка ніколи звідти не злізе. А людині вже їхати треба, бо справи.

Довелось лізти на дерево. Але білку ж не спіймаєш руками. Тільки тканиною якоюсь. На мені була кофта, яку я залишив внизу, але білку зняти з гілки навіть кофтою не вдасться. Єдиний шанс - зігнати білку з дерева і спіймати внизу. Так ми і зробили. Я поганяв білку по дереву, аж вона впала на землю. Тут ще під'єдналась пасажирка Олександра і вдвох вони кофтою білку спіймали і посадили в клітку. Де ця білка зараз і сидить.



UPD: Ось дерево, на яке я лазив:



А ось білка, яка виявилась хлопчиком, @#$#^%^%$:



Німці пропонують прикрасити гаражні двері тривимірним малюнком. Красиво ... Я б собі НЛО з прибульцями намалював ...


Над нашим будинком почався досить сильний дощ і я виставив відро на вулицю, щоб заміряти, скільки дощу падає на площу відра (виходячи з того, що кущу дістається в 2-3 рази більше, ніж площа верхньої частини відра). За пів-години в відро налилося ... приблизно склянка (200-300 мл) води. Навіть якщо вважати, що відро я виставив не з самого початку, навряд чи в нього налилося б більше літру води. Висновок - поливати рослини краще зі шлангу навіть в умовах дощової погоди.
Дружина знизу питає мене по Jabber-у, чи буду я чай ... Насправді, це виходить зручніше, ніж голосом, бо один зазвичай працює на дивані в холі по wi-fi, а інший нагорі в кабінеті за столом.
Посадили вчора. Рожевий каштан виглядає просто фантастично.





В нього є квіти і навіть маленькі каштанчики:


Заїхали сьогодні за кедрами. Без подарунку не лишились - за 630 грн купили 2-метровий каштан в горщику, з рожевими квітами і 4-ма маленькими плодами. Висадимо, завтра фотографію вставлю.

А ще ми знайшли там же (тільки на іншій площадці) дорослі (вже з плодами!) смородину, агрус і голубику. Хотіли купити, але вже немає куди саджати. Також повно великих троянд і хвойних рослин.

Як на мене, то у них найкращий вибір рослин в Києві з того, що я бачив. Великих (більше 3-4 метрів) дерев в них майже немає, але все що середнього розміру, - того повно. Клени, липи - рядами стоять.

Сайт цієї контори тут, але на сайті інформації мало. Краще їхати і дивитись. Це дорога на Осокорківські дачі. Їхати по ній за міську смугу, за смугою весь час дивитись направо.

  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30