За життя

Наш домовик вирішив внести якесь різноманіття в домашнє життя. О 5-ій ранку позвонили з пульта охорони з повідомленням, що у нас спрацювала тривожна кнопка. Завжаючи на інші охоронні заходи присутність сторонніх осіб в будинку повністю виключена. Ми з дружиною спали, крім нас в домі лише коти. Кнопки розташовані (навмисно) на висоті 175 см, тому натиснути кнопку випадково було неможливо. Патруль приїхав за 4 хвилини, що дуже непогано, зважаючи на те, що вони їхали до нас перший раз (не знали дорогу) і не поспішали, оскільки вже отримали інформацію з пульта про те, що власники відповідають на дзвінок. Перевірили кнопки - одна з кнопок (в спальні) була наполовину (!) натиснута. Охоронець сам своїм ключем вимкнув кнопку і ми ще раз пересвідчились, що сама кнопка спрацювати не може. Але цікаво інше - о 5-ій ранку на вулиці було 10 градусів тепла і абсолютно сухо і комфортно. Коли прокинувся о 9-ій ранку, на вулиці йшов дощ (схоже що на весь день). Таким чином, я зміг попрощатись із бабиним літом.


Як ви вважаєте, що це - банк чи готель (вибачаюсь за якість, знімалось приховано, щоб не виникало питань у охорони)?


Минулого літа і осені ми з дружиною пооббивали ноги в пошуках різноманітних меблів для будинку. Більшу частину (біля 10 найменувань) ми замовляли в фірмі, яка робить меблі на замовлення, а от ліжко і дивани довелось побігати пошукати.

З ліжком взагалі вийшла цікава історія. Ліжко ми шукали довго, і хоча я знав, що я хочу, знайти конструктивно правильну модель ми довго не могли. Випадково ми натрапили на таке ліжко як нам треба було в салоні італійських меблів, причому коштувало воно досить смішну ціну в порівнянні з рештою італійських меблів. Ми його замовили і оплатили в липні (минулого року) з домовленістю, що заберемо в вересні, бо в будинку ще йшли роботи. Коли ж я приїхав в вересні, то магазину на місці не було! Почали з'ясовувати і виплила напівкримінальна історія з міліцією, податковими тощо . Але ми вирішили бути настирливими і знайти власника чи власницю магазину і куди він чи вона поділись. Пошуки через адміністрацію і податкову ні до чого не призвели. Тоді ми поїхали до дільничого міліціонера, до відома якого відносився будинок, де був магазин, і написали заяву. І з'ясувалось, що цей дільничій знайомий з іншим міліціонером, який приймав невеличку участь у вищезгаданих розбірках. Дружина поспілкувалась з тим міліціонером і виявилось, що власниця відома і в межах досяжності. Той викликав власницю на бесіду, і о диво, ліжко знайшлося! Везли нам його ще кілька тижнів, але все-таки воно приїхало і нам його навіть зібрали (доставка і збирання безкоштовні). В сумі це нам обійшлось у пляшку мартеля VS міліціонеру в подяку.


Так от, на фотографії меблевий супермаркет (назву забув), що знаходиться в Києві на Окружній, біля Метро і Епіцентру (напроти Теремків). Супермаркет справді здоровенний і дуже багатий. Є величезний вибір меблів і матраців. В підвалі (там , куди йдуть ескалатори на фотографії) є ще Агромат, але туди ми не ходили. В самому ж супермаркеті ми знайшли і те, що шукали (дитячі ліжка певної хитрої конструкції), і ліжка, такі, як ми колись довго шукали, і ще багато цікавого. Здебільшого представлені м'які меблі (але здається мені, що цей супермаркет так і називається - центр м'яких меблів та інтер'єру), але є кілька кухонь і певні корпусні меблі. Так що кому треба меблі - дуже раджу починати пошуки звідти.


Море информации для тех, кто считает дом центром своей жизни, а не местом для ночевки.
Сьогодні вже втретє (менш ніж за рік) зіткнувся з фантастичною за своєю глибиною логікою - люди хочуть проїхати територією нашої ділянки (сьогодні це були велосипедисти). Так вийшло, що наша ділянка закривала проїзд, який колись (5 років тому) існував, але зараз тут глухий кут. І приватна власність з триметровим парканом і охоронними собаками. Але це не зупиняє бажаючих - вони просять мене їх пропустити. Наступного разу таки пущу - собакам буде безкоштовне тренування ...
Сьогодні продовжив покос. Таки коротка штанга викликає певні проблеми з якістю покосу. Також, косіння займає досить багато часу . Таки доведеться купувати газонокосарку на колесиках. Треба буде подивитись, що пропонуть європейські виробники в цьому розрізі. Гарна новина полягає в тому, що можна досить безпечно і точно (до 2-3 см) косити траву між кущами троянд.
Як я вже писав тут, я купив трімер і збирався косити ним траву. Все відкладав цю справу (то палива не було, то часу, то натхнення) аж поки триматись далі не стало змоги. Треба запускати. Чим ми з тестем сьогодні і зайнялись.

Спочатку треба змішати бензин з олією (олія потрібна для 2-тактних двигунів!!!) в певній пропорції. Є мірна тара в комлекті з трімером, але налити з 20-літрової каністри через лійку в цю тару - справа нетривіальна. Трохи розлили, але впорались.

Далі залили бензин в трімер. Запускаємо, як написано в інструкції, не запускається. Викрутили свічу, перевірили, працює. Але не запускається. Тесть комусь там позвонив, підказали, що на двигуні є певна пімпочка гумова, за допомогою якої підкачують бензин. Підкачали - ура, запустився! Прогаяли ми з пів-години на цьому.

Трімер вішається на спеціальні паси. Шили їх китайці (я описував в попередній частині, як ми намагались зрозуміти, як їх вдягати). Пошито так, що вага трімера все одно падає лише на одне плече. Дрібниця? Як би не так ...

Короче, пішов я косити. Покосив за 15 хвилин десь дві сотки, витратив 0.5 літра бензину. Процедура доволі прикольна. Можна як косити широкі площі, так і з точністю до 5-7 см обходити кущі і трави. Можна навіть надавати форму кущам, але це не так зручно.

В принципі, трімер працює як треба, але є проблеми:

1) Великий недолік - незручна конструкція підвісу і трімера. Китайці прораховували довжину штанги під себе, і на мій зріст (1.80) вона коротка. Це значить що я не можу поставити трімер так, щоб він був ножем паралельно землі, а я при цьому стояв не згинаючись. Тобто або я стою прямо, а ніж рухається під кутом (при цьому періодично вгризаючись в землю), або я нагинаюсь. Подовження пасів не рятує, бо спустити паси нижче на бедра я можу, але при цьому одна рука не дотягуватиметься до рукоятки.
2) Вібрація трімера. Від вібрації болить спина (тут ще додає свого недолік №1) і трохи незвичне відчуття у руках. Але воно скоро має пройти.

Увага - для косіння купуйте захисні навушники, бо реве цей двигун хоч і не неприємно, але дуже гучно.

Висновок: жити можна, навіть з китайським виробом, але потрібно регулювати (або міряти ще в магазині), як вся конструкція буде сидіти на тілі. Має бути зручно, інакше більше 15-20 хвилин не попрацюєш. Чи варто платити $500 за Oleo-Mac - не знаю. Якщо (коли) зламається цей, то буду думати. Якщо не зламається, то не варто. Хіба що заради ергономіки, але тут треба добре міряти і рахувати.



Насправді, це не кактус, а алое, але ми його називаємо кактусом. Рівно рік тому він знайшов нас на трасі між Хмельницьким і Житомиром, в лісосмузі. Чому я кажу, що він нас знайшов, - бо зупинятись в тому місці ніхто не збирався (більше того, в мене був намір не зупинятись до Житомира), а тим більше йти в лісосмугу мені було ні для чого. Але чогось я туди поперся. В результаті знайшов там викинутий (?) кимось горщик з рослиною. Причому, рослина була досить міцна і здорова, і як вона опинилась в лісосмузі - незрозуміло (більше ніякого сміття чи ще якихось слідів там не було).

За рік він виріс майже вдвічі в висоту (зараз він десь із метр заввишки) і став з двох гілок великим і розлапистим.

Приймаються пропозиції, чим би його привітати. Подвійну порцію добрив не пропонувати - можна пошкодити рослині коріння.
Оскільки в мене кабінет великий (40 кв.м) і стеля над ним є дахом будинку, то є певні проблеми з терморегуляцією. І якщо взимку можна поставити обігрівач, то ставити окремий кондиціонер на літо мені не хочеться (а робоча станція на процесорі Athlon X2 64 гріється скажено). Тому я купив вентилятор (UFO, в Каравані). Але не простий, а золотий з випаровувачем і іонізатором. Працює, випаровує і одразу ж жене пару вперед вентилятором. Ще в нього є прикольна функція "вітер", це коли він швидкість динамічно міняє (це правильніше, бо немає протягу і менший шанс застудитися). Ну і звісно в нього є пульт дистанційного керування (вентилятор стоїть в 4 метрах від мене).


Кущова троянда, сорт Mamy Blue. Колір справжній. Яскраво пахне лимоном. Якщо завтра розпуститься до більш красивого стану, фотку заміню.

Цікаво, що куплена була на базарі за 15, здається, гривень (чи за 35? не пам'ятаю вже).

"Товарищі! Революція скасовується - хтось вкрав броньовик"
з анекдоту

Хтось поцупив з гаражу каністру з бензином. Тому покос поки що відкладається до моменту, як мені привезуть нову каністру і я з'їзжу за бензином.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30