За життя

Був сьогодні в Віпосі (ділер Ауді в Україні). У них тих R8 - як гуталіну у котячого дядька. Щонайменше 3 штуки. І, до речі, коштує він зараз 111-116 тис. євро - стільки ж, скільки Jaguar XKR кабріолет. Я чомусь думав, що R8 значно дорожчий.
Показували тільки що в передачі по Discovery про реактивний автомобіль (для побиття рекорду швидкості), і там зроблені магнітні гальма. Тобто фізичний контакт гальм відсутній, а гальмування здійснюється за допомогою магнітів. Має бути дуже зручно і ефективно, якщо вони навіть на такий швидкий автомобіль (1300 км/год) ставлять такі гальма. Цікаво, що така технологія органічно вписується в систему регенерації, адже це є фактично генератор струму.
Отакий: Persu Hybrid
Акція "Не сміти, тебе бачать"

Ідея цієї акції виникла в мене давно, але про оформлення і втілення її я замислився тільки зараз, по слідах риття траншеї.

Акція є постійнодіючою і пропонується до участі для всіх водіїв автомобілів незалежно від віку, виробництва і форми власності. Сила акції (як і будь-якої) в її масовості, тому вкрай необхідним є максимальне поширення інформації.

Викидання сміття на землю на вулиці є дрібним хуліганством, що карається штрафом, але в сучасних умовах на такі дії ані міліція, ані інші люди не звертають уваги.

Суть акції дуже проста - якщо ви бачите, що водій або пасажир сусіднього автомобіля викинув у вікно будь-яке сміття включаючи недопалок, - подайте йому три коротких звукових сигнали. Хай він знає, що його бачили, і що його дії є не тільки незаконними, але й недоброзичливими для оточуючих.

Більше того, викинуте сміття може стати причиною аварії -- пуста пляшка (навіть пластикова), викинута на швидкості, може пошкодити зустрічний автомобіль, а недопалок може потрапити у відкрите вікно іншого автомобіля і спричинити пожежу. Та й водії-початківці можуть неадекватно зреагувати на сміття, що летить перед ними, і спровокувати аварійну ситуацію (такі ситуації траплялись). Тому звукові сигнали в цьому випадку є необхідним запобіжним засобом і не заборонені ПДР.

Рефлекс у людини, як і утварини, виникає при повторенні подразника. Тому тільки постійне використання звукових сигналів при виявленні факту викидання сміття дасть змогу перебороти таке ганебне явище, як засмічення доріг і тротуарів викидами життєдіяльності людей.

Я закликаю всіх приймати участь в цій акції і поширювати інформацію про неї якомога ширше, включаючи засоби масової інформації.

Позавчора пізно ввечері компанія Jaguar нарешті представила своє бачення нового представницького седану XJ 2010.
Цікаво, що на відміну від седана CF і, перед цим, XK , нову модель не представляли в якості концептів. Тобто, автомобіль, який ми бачимо, - це production version, яка вже доступна для попереднього замовлення.



З маркою Ягуар в мене складні відносини. Коли я купував першу машину в 2005-му році, мені порадили подивитись як варіант і на Ягуари. Але X-Type мені не подобався, а решта моделей були на той час поза бюджетом. Аж тут мені родич підігнав 4-річний S-Type в максимальній комплектації, за ціною на 20% менше бюджету. Так я став власником Ягуара як першої машини :).

S-Type був ідеальний (власне він таким і залишається, просто я на ньому не їзжу зараз). Ідеальна поведінка на дорозі, витривалість, дуже пристойна якість (для машини такого класу). Завдяки його влучній конструкції ми використовували машину як для представницьких цілей, так і для перевезення, наприклад, кущів малини :). Навіть картоплю на ньому возили періодично. І зі сходів я на ньому з'їзжав був раз (без наслідків).

Але з часом хочеться нового, та й вимоги змінюються. Довгий час я серйозно налаштовувався на Jaguar XKR. В мене на стіні в якості мотиватора навіть висіла його фотографія. І це зробило добру справу - мені перехотілось. CF мені взагалі не сподобався (і зараз не подобається), ну а старі X-Type і XJ - на них і дивитись нема чого. А от новий XJ дійсно вражає.




Задня частина нагадує Bentley, і як на мене, це правильний хитрий маркетинговий шлях. XK нагадує (з багатьох точок зору) більш дорогий Aston Martin, чим "підтягує" (візуально) вартість самого автомобіля. Зад автомобіля - це те, що бачать інші водії і пасажири найчастіше. Тому своїм виробом дизайнери кажуть "цей автомобіль вартий стільки ж, скільки Bentley, а називається він Jaguar".

Єдине, що мене трохи цікавить - дах як у "4-місного купе" може залишити занадто мало місця над головою у власників-пасажирів, що їздять на задньому сидінні.

Великий огляд нового автомобіля можна знайти в статті на drive.ru.

Виїзжаючи через непримітний проїзд біля медінституту, вирішив об'їхати люк і проїхати по шиферу, що лежав поруч. Так, для гарантії, що не потраплю правим колесом в люк. Проїхав. Переднім колесом я цей шифер розчавив нафіг. Заднім проїхав теж. Назад не озирався. Сьогодні вранці сходив подивитись, куди ж я влучив : А влучив я прямо по центру цього отвору. Обома правими колесами. Після побаченого мені стало моторошно і я бігом заїхав до знайомих хлопців на СТО. Сказали, не єдиного пошкодження чи навіть подряпини! Свідками мого геройства була дружина (в машині) і якийсь тип, що сидів в машині перед правим люком (на правому верхньому куту фотографії). Тип схопився за голову, але я його не бачив (то дружина вже казала). Єдине пояснення, чому машина проїхала, - в момент переїзду я дуже не хотів, щоб це був люк, і мені не можна залишатись зараз без машини.
Як завжди, у нас все робиться через стравохід. Хочуть дозволити вміст алкоголю в диханні водіїв до 0.3 проміллє. Це значить, що тепер на дорогах з'явиться сила-силенна водіїв "з перепою" або після пляшки пива. Якщо раніше було "не можна", то люди (принаймні, ті, кому було не байдуже) і не сідали з перепою. Тепер - точно будуть. А визначити в домашніх умовах точну свою дозу складно.
А мотивація яка чудова - 0,2 проміллє може з'явитись у людини внаслідок біологічних чинників (це як - спиртзавод у шлунку?) або внаслідок прийому препаратів. Яка різниця - якщо алкоголь є, він впливає на поведінку людини незалежно від причин, з яких той алкоголь у людині взявся.

UPD: ура, цю ідею поки що втопили.

Сьогодні бачив в Києві номер автомобіля "001-02 ОО". Зважаючи, що серія "туалет" у вільній роздачі не була, схоже, що людина цей номер купила. А тепер найцікавіше - висів цей номер на вантажному міктоавтобусі (VW Transporter чи Mercedes Sprinter, чи щось таке). І навіщо їм такий понтовий номер?
Некий американский гражданин провел настоящее научное исследование (внимание, много букв и все латинские), посвященное вопросу управления тянучкой на дороге, находясь в машине. Идея заключается в том, чтобы двигаться не в режиме start-stop, а держать определенную малую скорость так, чтобы подкатываться к впереди идущей машине как раз тогда, когда она трогается с места очередной раз. При этом в определенные моменты времени впереди вашей машины будет достаточно много пустого места, но, как показывает указанное исследование, в достаточно длинной тянучке это не является проблемой. Вообще, есть смысл проверить данное исследование в условиях нашего городского трафика.

Нещодавно я помітив, що один з горіхів, що росте на дамбі (від дороги) занесло щебнем. Звідки він там взявся, було загадкою. Вочевидь, його змивало згори, але чому потік іде по діагоналі? В будь-якому разі, треба було виправляти ситуацію і прорити вертикальну канаву від того місця, де потік звертав до горіха, і вниз.

Коли я дійшов до того місця, то знайшов там пагорб з пилу і землі, які водою зносило зверху, з дороги. З'ясувалося, що там лежить бетонний жолоб, який з часом з якихось причин занесло брудом на половину висоти дамби. Довелося цей жолоб розкопувати. А це виявилось важкою і неприємною роботою. По-перше, грунт проріс травою і коріння вже досить міцне, лопатою важко поратись. А по-друге, дивіться самі (знімалось телефоном):



Відвал нанесеного грунта в "природньому" вигляді. Всі ці пляшки, уламки, обгортки - це сміття, яке водії і їх пасажири викидають на дорогу. Зауважу, що це дорога державного значення, по якій пан Янукович їздить зі своєї резиденції в Петрівцях в місто. Асфальт під нього переклали, а от відкопати зливні жолоби (це не єдиний жолоб в такому стані) - ні (ну а що, - сміття з автомобіля не видно).

Знайдене сміття відноситься до останніх років, тобто, мабуть, жолоб чистять раз на ~10 років. Але цього, вочевидь, замало. Основну частину сміття складає пластик - пластикові пляшки з-під напоїв і плівка (різноманітні пакети). Ще трапляється тканина, але вона розпадається. Пляшки ж в грунті лежатимуть ще довго після того, як автомобілі зникнуть з лиця Землі.

Якщо просто дивитись на схил дороги, цього сміття наче й немає. Але все, що викидається на узбіччя, дуже швидко (протягом року) потрапляє в грунт, де лежить роками. Ще гірше ситуація зі сміттям, яке люди викидають в захисні смуги (минулого літа мене так знайшов горщик з алое, про який зроблю окремий пост) - воно лежить на відкритому повітрі, і не розпадається бо знаходиться в тіні.

Повертаючись до нашої канави - розкопати повністю бетонний жолоб мені так і не вдалося, бо доведеться вивезти звідти машину (вантажну) сміття. Поки що я подолав 3 метри канави, цього вистачить для нормального відведення стічних вод. З рештою буду розбиратись восени, коли канаву промиє і температура стане більш придатною для копання.


  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31