За життя

Повреждения автомобилей при столкновении со скоростью 80 км/час (у каждого авто), будет ли соответствовать повреждениям при столкновении одного авто с бетонной стеной на скорости 160 км/час...
Итак, разрушители легенд решили провести эксперимент по установлению истины при этом проведя три краш-теста и разбив четыре автомобиля Daewoo Nubira.
... или Кашу маслом не испортишь



Upd: Якщо хтось не здогадався, про щ я, дивіться коментар.
Цитата: "Несчастье не во внутреннем сгорании. А в том, что уже больше века автомобиль остаётся тележкой со стульями, багажным ящиком и мотором вместо коня.".

Ходили вчора з другом в автосалон, що продає автомобілі преміум-класу. Внесли гроші в касу, виходимо - продавців немає. Я кажу другу "ну що, гроші вже заплатили, кому ми тепер потрібні". За 5 хвилин випливає такий собі об'ївшийся валіуму начальник відділу продажів і меланхолічним голосом каже: "ну, як ми діємо далі?".
Я в шоці - б'ємо в фанфари, звичайно! Музика, танці, дівки. Люди принесли торбу грошей, можна хоч спробувати посміхнутись і привітати людей із покупкою. Але навіщо - "ми ж вже практично свої" (про походження цієї фрази хай друг розповість окремо)?

Але то ще пів-біди - ну не вміють люди продавати як слід. Вбило інше. В машині немає килимків. Ага. В машині за $100K з білим салоном (і під ногами теж біле) немає килимків на підлозі.

Мене сьогодні цікавість розібрала, позвонив імпортеру. Питаю - "у вас в стандартній поставці йдуть килимки, а то людині машину привезли, а килимків немає?". 5 хвилин внутрішніх консультацій, потім кажуть "це індивідуально для кожної машини, питайте в ділера". Виходить, "рукавички на пошті спи вкрали", а імпортер покриває?


UPD: Ложечки! Ложечки! (це я на анекдот натякаю). Килимки знайшлись - вони їх не поклали. Хоча колір в них життєрадісний - такий же білий, як і салон. Запропонували замовити додатково гумові.
Таке враження, що про маркетинг в страхових компаніях не чули взагалі.

За 4.5 роки я користувався послугами 4-х компаній зі страхування автомобіля (КАСКО). Одну з компаній нав'язав банк, решту вибирали по рекомендаціях. За цей час я заплатив за страховки біля $18 тис. .

Жодна з компаній не зверталась до мене із привітаннями зі святом чи повідомленнями про події в цій компанії як то нові тарифні пакети, акції, пропозиціями з продажу інших страхових послуг тощо. Тобто як клієнт я для СК не існую до тих пір, поки мені від них щось не знадобиться. Я розумію, що СК гроші отримала, а далі краще б вона цих клієнтів ніколи не бачила. Але ж це одноразова стратегія, яка не призводить до зростання лояльності клієнтів і прибутковості.

Відповідно, зараз, коли мені потрібно укладати кілька договорів страхування, я маю починати пошуки страхової з нуля. А якби хоч одна зі страхових компаній тримала зі мною зв'язок, то швидше за все я б надалі звертався саме до них.

Питання: яка СК в Києві зараз має стабільно пристойне фінансове становище і в якій пропонують КАСКО з нормальними умовами (тобто, щоб були мінімальні обмеження по страхових випадках) і, головне, яка платить по рахунках?
Перебирав папери і згадав одну цікаву тему. Як відомо, ціни на паливо у нас стрибають. Причому, вони можуть змінюватись на 60-80% протягом року. Так, на початку 2009-го року 95-ий бензин коштував 4.40-4.50. Зараз він коштує 7.90-8.00. Оскільки я вже 4 роки заправляюсь тільки на Лукойлі (до речі, в них за результатами різних вимірів один з найкращих бензинів, і в мене за 4 роки проблема з бензином виникла тільки один раз, коли їм привезли якийсь румунський, як вони сказали), то періодично користуюсь (із великим зиском для себе) таким сервісом: я купую талони на максимально можливу кількість (фізичним особам вони продають 1000 літрів максимально, тому треба брати ще на родичів), котрі витрачаю в ті часи, коли ціна бензину суттєво зростає. Так, я останній раз купував талони як раз на початку 2009-го року по 4.60, і використовував, коли бензин був по 6 з копійками. Вигідність можете самі порахувати. Звичайно, багато на цьому не заробиш, але 200-300 доларів (на кожних 1000 літрів) зекономити можна.
Хтось може пояснити, навіщо людям в Києві Cadillac Escalade ESV довжиною 5.67м з 6.2-літровим двигуном? 5-метрова автівка - це вже конкретний сарай, незграбний і прожерливий. Причому, моя мазда CX-9 з її 18-20 л/100 км (по місту) - це ще в міру, порівняно з Audi Q7, який при ідентичних габаритах і масі їсть під 30 л. Escalade'у зайві 60 см довжини потрібні, мабуть, під додаткові каністри з бензином. І паркуватись йому сумно має бути.
Оскільки я провожу планову заміну машин, і моя поточна мазда CX-9 буде використовуватись більшою частиною взимку (на інші сезони буде друга автівка), я задався питанням, чи можна їздити влітку на зимових шинах. Вичитав цікаву інформацію (взято звідси):

"А что же зимние шины? При анализе статистического материала в разных изданиях оказалось, что тормозной путь зимнего колеса на сухом асфальте больше. При плюсовой температуре тормозной путь зимней шины при торможении со скорости
100 км/ч до 5 км/ч на 18 % больше, чем летней, а это практически два корпуса автомобиля! Тоесть, представьте ситуацию, что вы поступили правильно и переобулись с наступлением тепла на летнюю резину, и что вам пришлось экстренно тормозить, ну практически до полной остановки, а это происходит перед неожиданно возникающим препятствием ну достаточно часто(согласитесь, вам приходилось), вспомните, какое расстояние остается до этого препятствия? А теперь к точке, где вы остановились, прибавьте еще величину двух корпусов автомобиля(если бы вы были на зимних шинах)! Согласитесь, становится страшно! Происходит это не только из-за мягкости зимней резины, хотя из-за этого тоже, а еще из-за специфической конструкции протектора. Блок зимней шины очень густо нарезан на ламели, это такие тонкие щели, которые улучшают сцепление на скользком покрытии, но на сухом асфальте они подламываются и шина просто скользит. И не спасают в этой ситуации даже хитрые системы зацепления ламелей, потому что принцип сцепления на скользком покрытии и на сухом кардинально отличаются."

А ще знайшов велику статтю з розшифровками маркування автомобілей.

no comments
Виявляється, в Україні заборонені автомобільні системи попередження про машини в мертвій зоні із-за того, що радари цих систем перетинаються по частоті з якимись міліцейськими приладами. Тобто прилади патрульних машин ДАЇ (а нікому більше ті радари заважати не можуть) важливіші за безпеку людей, яких це ДАЇ має захищати.
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31