За життя

Тільки що прийшов SMS-спам від Метро: "Останній день розпродажу зимового асортименту. Курка заморожена - 9.95 грн." . Я не поооняв (говорити тоном сільського дауна) - вони її в снігу морозили?
Поставив сьогодні (для роботи потрібен) Fedora Linux 12 з KDE. Ну, навіть можна працювати. За рівнем user-friendliness він наблизився до QNX 6.3 та BeOS 5, які вийшли на початку десятиліття. Я розумію, що Fedora - не десктопний дистрибутив, але рівень бардаку і неузгодженості в порівнянні з комерційними системами просто фантастичний.
Ходив сьогодні платити податок на доходи фіз. осіб. Справа полягає в наступному: якщо доходи отримуються і податок з них не перераховує роботодавець (як це зазвичай буває на основному місці роботи), то необхідно подавати річну декларацію і сплачувати податок за рік. Начебто не проблема. Але податок сплачується за реквізитами, які відмовляються приймати комерційні банки. Тобто треба йти в ощадбанк і платити там (ті безвідмовні :). Звісно, готівкою. А тепер уявіть собі - сплата кількох десятків тисяч гривень (не така вже й велика сума як для податку, до речі) перетворюється на шоу для оточуючих пенсіонерів, які прийшли отримувати свої пенсії або платити за квартиру. І добре, якщо тільки шоу, а не кримінальну історію (купа грошей може й таке спровокувати). Мені цікаво одне: як платять податок ті, хто отримує прибуток в мільйон чи більше на рік? Привозять торбу з грошима в ощадбанк ? :) До речі, як возять гроші торбами, я якось розповім. Незабутнє враження.
Як правильно сказати --

гірше спамерів тільки антиспамери

чи

гірше антиспамерів тільки спамери

чи

один хрін?

Спочатку анекдот.

Едут в поезде еврей и хохол. Хохол ест сало, еврей - селедку.
Хохол интересуется:
- Че ты ешь и че там есть-то?
Еврей объясняет:
- В сале ничего нет, кроме жира, а в рыбе - фосфор, улучшает
обменные процессы в мозгах.
Хохол:
- Давай меняться?
- Ну давай!
Ест еврей сало, хохол - селедку. Хохол и говорит:
- Сало 5 рублей килограмм стоит, а селедка копейки.
Еврей отвечает:
- Вот видишь, не успел селедки попробовать, а мозги уже
заработали.


Минулого року побачив десь в каталогах "насіння кедру для посадки". По долару за пакетик. Замовив 8 пакетиків (чому 8, не пам'ятаю). Вийшло 8 доларів. Прислали. В кожному пакеті по 3 зернятка. Гм. Ну ладно, може це якісь там правильні сорти чи ще щось.

А слід сказати, що нещодавно я на базарі купив в трьох місцях різних пару кілограмів кедрових горіхів білкам. Частина куплених горіхів виявилась зовсім свіжою - ще із запахом смоли. Півкілограмова пачка мені обійшлась в 50 гривень (7.5 доларів). Скільки там горішків, порахуйте самі.

Позавчора руки дійшли зайнятись пророщуванням. Взяв я цей посадковий матеріал (24 штуки насіння пачок і штук 50-100 з півкілограмового пакету) і залив водою, по інструкції. Погані горіхи піднімуться, а гарні потонуть. Відповідно, саджати можна тільки ті, що потонули. Далі треба буде воду міняти через день, а за тиждень засипати насіння піском і на три місяці в холодильник. Але то вже деталі.

Так от, сьогодні повипливал ці насіння. Виплило кілька штук з великого пакету і все насіння з посадкового матеріалу, за який заплачено 8 доларів. Гадаю, що з півкілограмового пакету кедрових горіхів (навіть минулорічних) якісного насіння вийде більше, ніж з цього посадкового матеріалу.

Так що я теж вже порозумнішав.
Користувачі радують ... Діалог з одним таким (індус чи пакистанець):

...

Kiran


Can you provide me with any coupon codes to get the discount?

This way your prices can be more competitive...


Eugene Mayevski

Competitive to what, sorry?
our prices are the lowest on the market

Kiran

to other vendors....

Eugene Mayevski

which ones, please?

Kiran

there are free samples as well...

Eugene Mayevski

Yes, and for the wonderful cost of nothing you get no support, no functionality, no updates, no bugfixes ...

Kiran

...
Таке враження, що новини про британських вчених СМІ беруть із передачі "Головоломи" (Brainiacs). Чим інакше пояснити те, що Британські Вчені знову підтвердили своє реноме знавців абсурду та майстрів освоєння чужих коштів.

Дякуємо тобі, Капитан Очевидність! Для тих британських вчених, які не приймали участь в цьому конкретному дерибані коштів, можу сказати, що вказане в статті заняття спричиняє не тільки вірус папіломи, а ще цілий букет хвороб.

PGP

Форма загрузки триальной версии PGP Desktop состоит из 19 полей, из которых 14 являются обязательными. При этом, чтобы выйти на нее, мне пришлось воспользоваться поиском по сайту - самих даунлоадов в меню нет. Вообще контора уникальная - они с маниакальным упорством борятся с тем, чтобы никто не использовал аббревиатуру PGP для обозначения стандарта или формата файла (каковым PGP де-факто является), т.к. сама абревиатура является их торговой маркой.
Їхній спам-фільтр не пропускає файли опен-офіса, покладені в ZIP архів (для зручності). Є спосіб поскражитись в Google на це комусь?
Шнайдер приводит заметку о производителях железа, которые сели в лужу сами и посадили туда FIPS сертификаторов.

Вкратце: супер-пупер защищенные флешки шифруют данные неведомо чем и неведомо как. Пароль же проверяется программой, которая после проверки посылает флешке одну предопреленную строку. Соответственно, весь взлом заключается в патченьи программы, проверяющей пароль (либо на диске либо прямо в памяти процесса). Вся безопасность данных сразу же идет коту под хвост.

Ну и вопрос в том, что же проверяли и как сертифицировали эти флешки.
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31