За життя

Білченя Шурік засунув лапу куди не треба і при спробі витягнути її міцно вкусив мене за палець (лапу ми таки витягли). Причому влучив чи то в вену, чи в артерію ... Палець трохи потемнів, але все в межах норми (рука не розпухла, температури немає). Я вирішив сьогодні зайти до лікаря. Спочатку зайшов в поліклініку Шевченківського району. Спитав, чи є в них травмопункт чи ще щось, відправили до хірурга. Хірург сидить, дивиться у вікно (пацієнтів немає). Почала вимагати від мене картку пацієнта та талончик. Потім відправила в травмопункт за тридев'ять земель (на Б.Хмельницького, 37). Ок, з'їздив. В них теж жодного пацієнта. Там мене почали питати, де я живу (а я бомж), і відправили в Оболонський травмопункт, посилаючись на те, що в них все одно немає чогось-там. Приїхав я в Оболонський ... Лікаря немає, медсестра в принципі не знала, що зі мною робити, сказала, що вони запишуть факт і передадуть в СЕС, а я щоб йшов до районного хірурга. На це я вже забив, бо медсестра подивилась і сказала, що якщо білка домашня, а рука не напухла, то можна не перейматись. Висновок: якщо ви травмувались на роботі чи далеко від дому, краще вбитись об стіну одразу, не відволікаючи наших лікарів від перегляду пейзажів у вікні.
Як завжди, у нас все робиться через стравохід. Хочуть дозволити вміст алкоголю в диханні водіїв до 0.3 проміллє. Це значить, що тепер на дорогах з'явиться сила-силенна водіїв "з перепою" або після пляшки пива. Якщо раніше було "не можна", то люди (принаймні, ті, кому було не байдуже) і не сідали з перепою. Тепер - точно будуть. А визначити в домашніх умовах точну свою дозу складно.
А мотивація яка чудова - 0,2 проміллє може з'явитись у людини внаслідок біологічних чинників (це як - спиртзавод у шлунку?) або внаслідок прийому препаратів. Яка різниця - якщо алкоголь є, він впливає на поведінку людини незалежно від причин, з яких той алкоголь у людині взявся.

UPD: ура, цю ідею поки що втопили.



Всі будинки по Зоологічній, 3 відносяться до медичного університету.

Знаете ли вы, дорогие религиозные друзья, что джайнисты главным запретом имеют непричинение зла любому живому существу включая насекомых. Например, они фильтруют воду перед поливом, чтобы не утопить насекомых, которые могут быть в воде. Интересно, есть ли у них комары?
В Англії поставили на постамент авіамодельку аеробуса A380. Моделька має розмір справжнього Boeing-737. Я впевнений, що це привіт прихильників концерну Airbus компанії Boeing.
1. представлена атака на AES256, уменьшающая кол-во переборов до 2 в 119 степени. Это остается теоретической атакой (пока что?), но ход исследовательской мысли понятен ...
2. MD6 снят с конкурса на алгоритм SHA-3 авторами (небезызвестным Rivest'ом). Он (MD6) был лучшим среди конкурентов.
Якщо мені треба їсти в місті, я надаю перевагу японській кухні. Причина проста - там смачні блюда і готують їх після замовлення, на відміну від швидкожерок української кухні, піцерій і подібного. Зазвичай я їм в мережі швидкожерок (вилетіла з голови назва), а вчора в Каравані ми вирішили зайти в Такі-Макі. Це ресторан, але з дуже помірними цінами. Меню надзвичайно багате, щоб перепробувати все (не враховуючи суші і сашимі, яких там під три десятки, а також шашлички, яких теж з десяток), довелось би ходити не менше 20 разів. Дружина замовляла суп і якийсь коктейль безалкогольний, а я брав салат, гарячу страву і безалкогольний мохіто. Причому, салат я брав тому, що мені сказали, що гаряча страва невелика. Як з'ясувалось, збрехали - з двома стравами я сам не впорався. За все було 170 грн, з них, здається, 58 - за напої. Їжа виявилась надзвичайно смачною, напої теж. Дуже ввічливі офіціанти. Працює навіть Wi-Fi, який мені вдалося підняти на смартфоні (швидкість не міряв). Так що дуже рекомендую - це хіба не перший раз, коли мені в ресторані сподобалося *все*. Єдина помилка - вони візитки ресторану поклали на виході (замість того, щоб видавати всім відвідувачам), а сам сайт, чия адреса вказана на візитці, бідний і недороблений.

Ресторан Такі Макі є (по одному) в Києві, Дніпропетровську і Харкові.
Цитата з розсилки (до речі, незважаючи на назву, розсилка філософсько-пізнавальна. Про тіло там не дуже багато).

"
По отношению к праву, морали и справедливости древние греческие философы разбились на два больших лагеря:

- первый лагерь (киники) утверждал, что право, мораль, справедливость - это заговор слабых против сильных. Что это ограничения, которые сковывают одаренных и смелых, подчиняя его интересам большинства. Призывы киников презреть человеческие законы, объявление морали, как средства обуздания сильной личности, пронеслись через века и ярко отразились в творчестве Ф.Ницше (воспевшего сверхчеловека - "белокурую бестию" - хищника и санитара человечества, методично и безжалостно уничтожающего слабых), а потом и в "Mein Kampf" Адольфа Гитлера.

- второй лагерь (софисты) утверждали в точности противоположное. Право, мораль и справедливость - это, говорили они, заговор сильных против слабых. Хитрые и могущественные с помощью законов манипулируют простодушным большинством, обирают и вынуждают заботиться о корыстных интересах власть имущих и богатых. В этой позиции до боли знакомо угадывается идеология страны победившего социализма и лично товарищей В.И.Ленина и И.В.Сталина.

Величайшая война XX века - война фашистской Германии и СССР - это продолжение древнего спора киников и софистов, захватившая огромные массы населения и повлекшая неисчислимые жертвы. Так борьба философских идей V века до н.э. аукнулась в нашем настоящем горами трупов, концлагерями и масштабными танковыми сражениями...
"

Сьогодні дізнався, що в 6-му класі (який моя старша дочка закінчила цього року) не вивчають біологію. В 3-4 класах в неї було природознавство, в 6-му було воно ж. Але фактично половини уроків немає. В молодшої дочки (в 4 класі) така ж ситуація - половини уроків з природознавства немає з різних організаційних причин. Керівництво шкіл і міністерства освіти мабуть вважає, що найголовніший для людини предмет - знання оточуючого середовища, в якому існує людина, - є непотрібним сучасним дітям. Мабуть російська мова або історія України допоможуть дітям в житті краще, ніж розуміння, що равлик - це тварина. А їсти діти, коли виростуть, будуть кацапів чи українські пам'ятки? Чи все-таки те, що дає природа?
Не знаю, чи вже весь ЖЖ обігло, чи ні, тому додам свій внесок. Китайці роблять штучні курячі яйця. Головне, щоб не підробні презервативи, бо тоді нам точно всім труба ...
  • Архів

    «   Вересень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30