За життя

Для программистов и разработчиков интерфейсов:

When Windows Explorer added the ability for programs to display a balloon tip in the notification area, it was accompanied by a rather nasty bug.

You would be enjoying yourself in a full-screen program, like a DirectX game or a command prompt in full-screen mode—OK, so maybe you weren’t actually enjoying the command prompt, but let’s say you were for the purpose of this story. Then without warning, you would be taken out of your full-screen program and jolted back to the desktop.

Продолжение там столь же забавное, сколь и поучительное.

Сьогодні перший день другої половини зими. Іншими словами, ми успішно пережили половину календарної зими. Що не може не радувати. Також дуже радує погода. Для зими це найкраще, про що можна мріяти, якщо бути реалістами.
Тільки що по Discovery успішно закінчилась передача на тему "як правильно вбити самі-знаєте-кого". Привіт СБУ.

З приводу звернень до Європи тощо (хто в курсі, той знає, про що я). Інтерв'ю з Борисом Стругацьким.

— Что может повлиять на российские власти? Запрет на въезд в Европу и США (как этого требуют для виновных в смерти Сергея Магнитского)? Блокировка счетов представителей путинского окружения? Арест их активов? И реальны ли эти меры?

— Не знаю. Если дела действительно обстоят именно так, как об этом говорят и пишут, тогда названные меры могут оказать определенное воздействие. Но, во-первых, никакой деловой человек не кладет все яйца в одну корзину. А во-вторых, все ведь они совки, и нет для них ничего более страшного, чем отклонение от принятого курса. Никакие активы и никакие счета не стоят потери доверия на фронте борьбы, скажем, с экстремизмом. Нет, на российские власти могут реально повлиять только российские власти же — в лице возникшей вдруг группы, исповедующей некий новый курс.

У нас все те саме, тільки в спотвореному кривим дзеркалом вигляді.

Я не зовсім згоден із думкою про "курс" (все-таки, БС - людина тої, радянської епохи, і він належить до іншого покоління, ніж наші орли), але решту тези поділяю.
И долбит дятлом...



а еще обделяет орехами



Все знімалось вчора вранці з вікна. Білка ця харчується у нас кожного дня. Вчора поїла всі горіхи, а сьогодні зранку гризла батон, але я не встиг збігати за фотоапаратом.
Aces High в Flamenco-виконанні:


Те ж саме на фоно (просто віртуози):




А ось оригінал:


Відправила мене дружина вчора за рожевою квіточкою. І ось що я привіз:



На повноформатній фотографії видно золоті цяточки по листю. Знімалось мильницею без претензій на художню цінність.
Ламер думає, що в кілобайті 1000 байтів, а хакер - що в кілограмі 1024 грами.

Хто такі гугеноти, ви мабуть знаєте. А що таке кібібайти? Ні, це не смішні байти для накурених пацанів. Так ламери наші кілобайти кличуть.

Насправді ламери перемогли. Маркетинг взяв гору над здоровим глуздом. Історично (для комп'ютерної індустрії) кілобайт означало 2^10 (два в десятому ступені) байтів, тобто 1024. Але так пересічному ламеру рахувати не дуже зручно. Чим і скористались маркетологи, позначаючи ємність жорстких дисків, пам'яті та інших носіїв в Кб / Мб / Гб, але рахуючи їх не як 2^10 (або 2^20 або 2^30), а як ступені 10. Начебто для зручного обрахунку, а насправді для збільшення цифри. Тобто кілобайт в них став дорівнювати тисячі байтів, мегабайт - мільйону байтів тощо.

Технарям не перемогти сіру масу ламерів, котрих ведуть чорні маркетологи, тому вони (технарі) здались і віддали звичні нам терміни ламерам. А собі вигадали нові. Тепер по-правильному на ступені двійки треба казати kibibytes, mebibytes, gibibytes ...
Те, що вона пропонує останні дні, я можу прочитати-розібрати з 3-4 спроби (тобто я натискаю refresh і отримую нову картинку). Щось в датському князівстві не те ...
тут. Готується щось цікаве і, можливо навіть, революційне.
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31