За життя

Дружина послухала трохи нашого вельминешановного в.о. Президента і каже "якщо б він виконав хоча б 10% того, про що каже". Я теж так колись мріяв, але згодом зрозумів, що це нереально, і ось чому: даний індивід не розрізняє в своїй свідомості слово і дію. Йому здається, що слово автоматично стає дією, а відтак, що слово і є дія. Таким чином, дії замінюються словами. Сказав - і діяти вже не потрібно. А звідки це йде? Гадаю, від дитячих мрій про добру фею (недарма постать "доброго фея" вигадала як раз донецька команда КВН - це в них там розповсюджене) і від казки про "цветик-семицветик", де мрії виконувались словом і відриванням пелюстка. В сучасного цвєтіка алгоритм той же -- слова і відривання матеріальних (поки що) цінностей.
Коментарі пізніше.

Я продолжу.Это место было домом смерти,в нем пропали почти 400 человек,даже больше.И его хозяива были те душегубы из ГПАП1.Это Хантымансийский ОМОН.именовавшие себя СОМ. Над входом в подвал где убивали узников было написанно большими буквами. ПОМОЖЕМ УМЕРЕТЬ!
Якщо вам як і мені, дуже хочеться весни, то купуйте собі смартфон на андроіді і ставте DaysUntil Widget. Цей віджет дозволяє вам розмістити на головному екрані маленький блок, котрий показуватиме, скільки днів лишилось до певної дати або події. Дату можна задати вручну або взяти подію з календаря. Віджет безкоштовний, береться на маркеті.
Элегантный способ гибридизировать автомобиль

Дуже цікава ідея, насправді, але керованість може бути як в сокири, що летить. Цікаво, в господарстві з такого "акумулятора" є зиск чи не дуже.
Поки я тут питався про теоретичні основи релігійної боротьби з навалою, в Росії вже запропонували і розповсюджують ідею двічі на місяць колективно молитися за скидання антиконституційного ладу. Знову ми відстаємо ...
Подчиненный перед начальством вид иметь должен лихой и придурковатый,
дабы разумением своим не смущать начальства.

Кішка прижилась. Субординації дотримується вправно.


Cheshire Cat, of course. Ask him his opinion about quantum theory
Дехто сміявся з українця, який запропонував ввести в календар 13-ий місяць грибень. Тим часом у поляків є п'ята пора року - the spring to come (для тих, кому англійська ближча). Це період другої половини лютого і першої половини березня з погодою як зараз в Києві -- температура плюсова, сніг тане, але яскраве весняне сонце ще не стабільне. Головна властивість цього сезону - дуже специфічний запах повітря, який чітко вказує вам, що весна вже не за горами. Якби я був натурою поетичною, то я написав би, що від цього запаху стає легше дихати і жити, цей запах приносить сподівання і натхнення, це запах полегшення і свободи. Але я скажу по-простому -- від цього запаху коти починають співати, а зайці - божеволіти.
Додаткова інформація до передачі по Discovery, про яку я згадував позавчора.
Черговий раз читаю питання "як розпізнати на малюнку те і те" (програмно, звісно) і черговий раз дивуюсь тупості людської цивілізації.

Після 30 років спроб розпізнавання мови до вчених доперло, що це неможливо зробити без структурного аналізу змісту того, про що йдеться. Скільки разів ми чули, як людина намагається наспівувати пісню іноземною мовою, сприйняту "на слух", і виходить в неї повна нісенітниця? Це як раз тому, що не знаючи змісту, людина не може розбити суцільний звуковий ряд на частки і виділити в ньому окремі фонеми. Звісно, є люди, які як папуги можуть повторити послідовність звуків без помилок, але пересічна людина намагається (інстинктивно) проспівати текст_як_вона_його_чує, а не просто відтворити послідовність звуків. От і виходить що попало.

На жаль в сфері розпізнавання зображення інженери йдуть по тих самих граблях, не усвідомлюючи тривіальну річ: у людини два ока і вона вчиться розпізнавати образи все життя. Що з цього випливає? По-перше, два ока дають ілюзію тривимірності. Чому ілюзію, а не тривимірність, я писав в цій цікавій задачці. А по-друге, масив даних про різноманітні об'єкти дає можливість розібрати зображення на об'єкти і домислити їх, можливо, виділивши незнайомі об'єкти. Певні програми для розпізнавання, наприклад, штрих-кодів або якихось товарів, роблять майже те саме - намагаються виділити в зображенні об'єкти і співставити їх з базою. Саме так працюють програми для пошуку інформації про товари від Гугля і інших виробників. Але вже керування автомобілем за допомогою автомата на базі виключно візуальної інформації стає надзвичайно складним, поки не задіюються радари. А евристичний аналіз зображень (фотографій) без аналізу змісту зображення взагалі неможливий.

Ехолокація - це простий і ефективний спосіб побудови тривимірної картини світу, винайдений природою ще за часів створення риб. Він дозволяє як виміряти відстань до певного об'єкту, так і розділяти об'єкти самі по собі (це те, що людина не може зробити виключно з візуальним апаратом, і тримірні оптичні ілюзії це чітко доводять). Таким чином справжній машинний аналіз вимагає ехолокації.

І тут ми приходимо до цікавого винаходу: щоб отримати тривимірну фотографію і згодом мати можливість її аналізувати, потрібно не тільки фіксувати зображення, але й проводити паралельне сканування місцевості за допомогою ехо- або радіолокації (ультразвук або лазер), і записувати дані (в ідеалі - для кожного піксела, гірше - для пікселів із перепадом кольору). Причому, ми матимемо набагато простішу технологію, ніж зйомка кількома камерами, до того ж з більшою кількістю даних, придатних для машинної обробки.

Таким чином можна передбачити революцію в фотографії і відеоз'омці як тільки хтось дійде до тої ж ідеї, що і я. Можливо вже в цьому десятилітті.

Upd: як підказують, схожим чином працює Microsoft Kinect, хоча вони виділяють і розпізнають виключно вузький перелік відомих об'єктів (обличчя, кінцівки).
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31