За життя

Заїхав сьогодні ополоснути машину на мийку, а хлопець запримітив подряпини на задній фарі. В дуже дивному місці. Таке враження, що хтось спеціально зробив. Ну дійсно некрасиво виглядає. Запропонував видалити. 50 грн, 5 хвилин роботи. Фара як нова - я не вірив, що таке можливо. Так само полірується фарба на кузові, але того мені на щастя не треба було (одну дрібну подряпину знайшли, але її якось потім будемо лікувати).





Присвячується дню народження

Humpty Dumpty sat on a wall,
Humpty Dumpty had a great fall.
All the King's horses, And all the King's men
Couldn't put Humpty together again!

Співається на мотив оцієї пісні:


Вона ж з іншим (хоча схожим) відеорядом:


Как выбрать дворники — разбираем подводные камни / Полезная информация / АвтоНовости @ Autoua.net

Пізнавальна стаття, де описуються різні типи щіток.
Bonduelle і деякі інші виробники продають таку цікаву кукурудзу, маленьку. Заморожену. Якщо її розморозити, то потім можна її підсмажити і виходить дуже смачно. А ще смачніше виходить, якщо кукурудзу після розморожування і стікання рідини замочити на дві доби в маринаді із суміші соєвого соусу і меду. Пропорцію підберіть самі - гарно, якщо кукурудза не буде плавати в маринаді, а буде наче намащена ним (звісно, потім маринад стече, і треба буде перемішувати). А потім можна і смажити. В результаті вийде фактично десерт.
... для сучасного пост-пролетаря. В Альтернета (він же Freshtel) щось сталося. Інформації ніде ніякої. Написав їм на сторінку в Facebook'у питання "що трапилось", за 15 хвилин на сайті була детальна інформація і подякували мені на сторінці. Отак треба працювати із соціальними мережами!
До речі, вищезгадані козли доступні для придбання. Власник збирається продавати їх через пару місяців по 300 грн (звісно, хочуть більше, але 300 - це реальна ціна). Можна вмовити його продати зараз за цю ж ціну, якщо хочеться шашлик з козеняти вже на травневі свята. Але зараз там мало що їсти.

А я вчора відпустив свого цуценяту (26 міс, 80 кг) погратись з козенятами. Зупинив його (цуценя) тільки бетонний блок, в який він на скаку в'їхав пикою. Я давно не отримував такого несамовитого задоволення, як вчора від спостереження цього шоу. Взагалі це ж який бізнес може бути - беремо виводок козенят, собак (в намордниках обов'язково) і випускаємо їх всіх в чисте поле. Собакам зарядка просто фантастична. Мій заспокоїтись досі не може.
Ну что ж, гибкие тентакли маркетологов наконец дотянулись до паутины мусорной сети Facebook. А именно - некоторые сервисы предлагают доступ к "премиум"-контенту после того, как клиент нажмет Like на нужной странице. Иными словами, поставит ссылку на страницу у себя на стене и "порекомендует" страницу друзьям.

Чем это хорошо для нас? Да много чем, на самом деле.

Нивелируется ценность Like'а. Объективная ценность этого инструмента была равна нулю, поскольку и до того было непонятно, зачем человек рекомендует что-то. Думаю, теперь ценность будут иметь только ссылки с комментарием от людей, а не просто "пользователю Васе, эльфу 80-го уровня, понравился портал компании Нижнезагорсквторчерметпрокат".

Пользователи будут блокировать или игнорировать в своей ленте все эти like'и. Соответственно, и добавлять будут меньше, т.е. поток мусорного трафика уменьшится.

Поисковые системы не будут учитывать псевдоактивность псевдопользователей (интересно, а боты на фейсбуке уже есть?), а будут лучше работать над алгоритмами оценки текстов страниц как таковых. Т.е. мы дождемся таки семантического анализа, а не будем перекладывать оценку качества на обезъян и китайцев.

(для тих хто розуміється)

з питання на StackOverflow - "у нас в проекті на Delphi 7 вихідний код займає 300 Мб, разом зі сторонніми компонентами - понад 1 Гб". Я в захваті. Я, як в анекдоті, не те що розкласти, а і уявити собі таке не можу. У нас код досить великого продукту (біля 50 людино-років, 9 років роботи) займає біля 30 Мб, а тут в 10 разів більше. Дельфі 7 вийшла біля 2000-го року, тобто люди за 10 років написали вдесятеро більше нашого. Це має бути біля 40-50 програмістів. Ну, в принципі, можливо, звичайно ...
Дзвонять мені на днях: "ви нещодавно проводили технічне обслуговування в компанії ..., ми б хотіли задати вам кілька питань це займе 5 хвилин". На добре, п'ять так п'ять. В результаті я отримав класичне опитування, які регулярно бачу на різних сайтах, з варіантами вибору і оцінками від 1 до 5, тільки все це було зачитане по телефону. За 5 ми, звісно, не впорались, але хвилин в 10 обійшлось. Оскільки я дійсно схвально відношусь до роботи компанії ..., то мені не дуже шкода було витраченого часу (хоча в принципі могли б мені надіслати ці питання і електронною поштою, адреса в них є).

А ось вчора мене просто вбили телефонним дзвінком: "ми проводимо опитування з приводу ступеню задоволення послугами мобільного зв'язку. Чи не могли б ви відповісти на наші запитання, це займе не більше 20 хвилин". Отут я як той папуга, котрого за дві мотузки смикнули, на дупу і сів. Вони очікують, що респондент буде витрачати 20 хвилин свого життя для того, щоб операторам стільникового зв'язку вдавалося краще цього ж респондента надурювати з мобільним зв'язком в майбутньому. А 20 хвилин мого, наприклад, часу - це щонайменше гривень 100, тобто більше, ніж я плачу UMC MTC в місяць! Але я як людина по натурі дуже доброзичлива, запропонував їм скинути мені СМС-кою посилання, щоб я відповів за нагоди через інтернет. Такої опції в них не передбачено. Ну, раз не передбачено, то до побачення ... І треба ще додати, що ці малоефективні опитування (3 людини на годину) вимагають ще стільки ж часу від операторів, котрі мають зачитувати питання голосом замість того, щоб пропонувати їх в текстовому вигляді.
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31