За життя

Читал отцовский пейджер. Много думал.

Глава з книги про C# , присвячена паралельним обчисленням, багатопотоковості тощо. Розповідає дуже неочевидні і нові (навіть для мене) речі. Для невігласів є російський переклад.


Поїхав вчора з дочками в Пірогово. Сидимо в кафе, а там "колядники" ходять - музиканти, котрі співають пісні під акомпанімент не помітив чого, на замовлення. Ну і підходить дядько, питає, "чи не хочу я замовити своїй дівчині пісню" (молодша дівчина як раз відійшла :). Я кажу, що це взагалі-то дочка. Тут весь закуток, де ми сиділи, як той папуга, на жопу й сів - дядько почав дивуватись, що перший раз бачить такого молодого батька, народ теж захотів подивитись на таке диво. А чого його дивитись - звичайна дівчина, котра виглядає на 16 замість 13, і батько, котрого регулярно питають, чи він вже закінчив інститут.
Цей запис присвячено всім любителям природи, мать їх за ногу.

Поїхали сьогодні на велосипедах навколо озера Редькіне (більш знайомого людям як Міністерка, але такої назви в нього ніколи не було). Там де люди ходять, все більш-менш нормально. А от далі цікавіше. З західної сторони озера шматки відгороджені парканами (приватні пляжі), а перед першим парканом виходить такий собі глухий кут з підйомом на гору. І от якісь горе-туристи стільки випили (чи вчора, чи навіть раніше), що забули загасити багаття. І воно горіло навіть зранку. До озера за водою, зрозуміло, 150 м йти п'яному бидлу йти було ліньки. Тому багаття кинули як є. Але не в тому проблема (бидла у нас повно, хоч на експорт жени).

Ми з дружиною злізли з велосипедів і почали пробувати загасити це багаття. З тари було два пластикові стаканчики і іржава жестяна бляшанка. Все в дірках, так що за водою не сходиш. Довелося цими стаканчиками зачерпувати пісок з доріжки і десь по 50-100 мл піску висипати на багаття. Дурне заняття, але ми з ним в принципі впорались, локалізувавши вогонь до безпечного стану. Гасити його повністю не було можливості, бо в мене і так подошви на кросівках поплавились, а пісок на доріжці закінчувався.

За цей час повз нас проїхало три велосипедисти (в різні сторони), пробіг один спортсмен, котрий там постійно бігає (дружина бачила його біля нас, це десь 3 км від того місця, де ми його зустріли) і пройшла жіночка з собаками (явно місцева - в 150-200 метрах від багаття починається маленький приватний сектор, за яким вже йде Мінський масив). З перелічених осіб зупинилось і поцікавилось проблемою нуль (0) осіб. Їм пофіг. Пофіг, що вони тут живуть, що вони користуються тим лісом, котрий може згоріти із-за їх недбалості, мабуть пофіг, що пожежа може перекинутись на їхні будинки. Мабуть, поодинці це непогані люди. Але в масі своїй це все бидло потрібно завантажити в потяги і відправити в Сибір на виживання. Там їхнє пофіг буде стосуватись виключно їх самих.

PS: а за 200 м вглиб лісу (і ще ближче до приватного сектору) ми знайшли ще одне багаття. На щастя, поруч з ним була велика купа піску і я засипав багаття піском просто руками.
Я веду свою нехитрую бухгалтерию в электронной таблице (не пишу "в Экселе", поскольку избавился от MS Office пару лет назад и перешел на OpenOffice). И за годы у меня набежало некоторое достаточно существенное расхождение между теорией и практикой (отдельные страницы для приходов / расходов и для счетов / кеша) - в теории денег было больше, чем на практике. Я все время списывал это расхождение на колебания курсов валют. А только что из-за мелкого сбоя мне пришлось заново задать формат ячеек в теоретической странице. Нужно заметить, что расходы у меня пишутся с минусом, т.е. суммы отрицательные (так сложилось исторически). Так вот, после переформатирования отрицательные суммы стали показываться красным цветом, а положительные - черным (до переформатирования все было черным). Я уже хотел было вернуть суммы к черному цвету, и тут заметил, что удобно смотреть, где долги висят - в колонке долга красный цвет. А еще оказалось, что часть расходов была ошибочно записана с плюсом. Т.е. вместо вычитания сумма добавлялась к "теоретическому " балансу. После корректировок же теоретический баланс стал меньше практического, что не может не радовать :). Резюмируя - если вы ведете баланс в таблице, пишите плюсы и минусы разными цветами. Тогда сразу будет заметно ошибки.
А ось наша мамочка прийшла. Спочатку покликала дітей, але нікого не знайшла. Тоді з горя сіла їсти сухарик:



Але білченя (те, котре в попередньому дописі) її почуло і спустилось з дерева:



Тоді і мати його почула і пішла до нього. Вони одне одного обнюхали, мати заспокоїла білченя:



І вони сіли відпочити. Я думаю, що мати чекала інших:



Але я не впевнений, що вона здатна доглянути як слід всіх трьох (як показала практика), тому хай інші сидять в нас. Тим більше, що там щонайменше один з двох - самець, котрих нам не вистачає.
Під'їзжаю я сьогодні до будинку і бачу, як між соснами літає ворон. І схоже, неспроста він там літає, а на когось полює. Поки дітей з машини висадили, як чую вже хтось пищить-верещить в тому лісі. Думаю, треба ворона поганяти. А з'ясувалось, що цей гад розворушив гніздо із білченятами і вигнав їх з гнізда. І намагався одного з них схопити. Але оскльіки білченята малі, а ворону немає де розвернутись (ці ворони живуть у нас в лісі - вони здоровенні, з доброго орла розміром), тому у білченят фора. Але невелика - лазять вони погано.

Я тоді вийшов в ліс і ворона відігнав. Білченя намагався спіймати, але воно втікло на саму верхівку вільхи.



А на соснах сиділи ще два білченяти. І такі вони були перелякані, що навіть лазити вже нормально не могли - падали з дерева (справжні парашутяги - білченя падало з 3-4 метрів розправивши кінцівки і хвіст. Це дозволяло йому відносно м'яко приземлятись і бігти назад на дерево).

Короче кажучи, цих двох більш втомлених ми спіймали і вони зараз сидять у нас в клітці (ми їх виходимо, а там буде видно, -- зараз в лісі вони все одно не виживуть). А третій вивився більш спритним, і його мені вдалося тільки на камеру спіймати трохи пізніше, коли він вирішив спуститись з верхівки вниз:



Сайт CodeProject проводить (до 2-го травня) опитування на тему "скільки часу на тиждень ви працюєте". Це опитування повторює опитування, проведене в 2003-му році. Буде цікаво порівняти результати, коли опитування закінчиться.

Роман Поборчий: Если посмотреть на что-то нетривиальное, давайте возьмем владельцев Андроидов и Айфонов, чем эти люди друг от друга отличаются и отличаются ли. Мы взяли запросы к мобильному поиску, которые были заданы с андроидов и запросы, которые были заданы с айфонов, классифицировали их, и выделили те тематики, которые очень сильно различаются в процентном соотношении.

Чем в основном интересуется пользователь андроида? Информатика и информационные системы, эротические игры, электронная музыка, форумы чаты, компьютерные игры, похоже, что этот человек – гик.

Обладатель айфона – главные интересы: прически, салоны красоты, свадьба, тосты сценарии, зарубежная проза, доставка цветов, лошади и бизнес-образование. Портрет – гламурная блдондинка».


Взято звідси.
Яблуням ще рано. А це абрикос, посаджений влітку 2009-го (тобто півтора роки тому):




А це персик, посаджений взагалі рік тому (в березні 2010-го) замість того, котрий по-звірячому загриз цуценя Одін в бутність свою дрібнішим (зараз він виріс і такими дрібницями, як молоді дерева, не розважається).


До нас в гості сьогодні залітав орел. На грунтовці сиділа сіра кішка (місцева дворова), яку він вирішив вполювати. Але оскільки кішка його побачила, то орел зробив вигляд, що він просто в гості зайшов. Спочатку всівся на стару тополю, але поки я діставав телефон, перелетів на сосну. А поки я ще вивів машину з гаражу і під'їхав ближче, то він вже полетів.

Фотка виключно в якості пруфа:

  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31