За життя

АКЦІЯ! Погладь кота і тобі щось буде. А не погладиш - нічого буде!

Терміново віддається кішка віком 4-5 місяців. Порода - або чисто сибірська, або метис с сибірською: хутро надзвичайно м'яке і приємне, тобто це точно не дворова смугаста. До туалету привчена, дуже лагідна.


Нам її підкинули оманним шляхом родичі, а у нас її коти ганяють. Поки що сидить в майстерні, але завтра зранку туди прийдуть собаки і зроблять з кішки закусон.


Рятуйте (головним чином кішку), короче. Забирати в Києві. Про процедуру передачі домовимося (я її кудись підвезу).



(рос) В.Р.Дольник "Непослушное дитя биосферы". Науково-популярна книга, написана біологом і присвячена темі "як закладені природою в процесі еволюції патерни впливають на поведінку сучасних людей". Звісно, в книзі йдеться не тільки про людей -- навпаки, автор використовує порівняння із тваринним світом для того, щоб показати, як ці ж патерни працюють в тваринному світі, і як вони трансформуються в світі людей.

Книга ставить величезну кількість питань з приводу того, що відбувається з людьми і суспільствами зараз, і дає на них відповіді. Зокрема описуються і обговорюються світові демографічні тенденції, особливо в їх зв'язку із біосферою. Також український читач знайде там багато цікавого з приводу поведінки сучасних українських павіанів.

За посиланнями в вікіпедії можна знайти і критику цієї книги, але головна проблема майже всіх критиків в тому, що вони не розуміють причин - для чого і на якому грунті писалась ця книга. Можливо для професійного психолога або соціолога запропонований понятійний апарат і фактаж будуть незвичні, незручні і навіть ворожі. Але книга описує біологічний аспект існування людей і не посягає на всеохоплююче пояснення всієї поведінки людини або соціуму.

Рекомендується для читання всім, тільки зауважте, що перші кілька сторінок можуть здатися трохи "дитячими" - гадаю, автор зробив це навмисно для того, щоб книгу могли читати і підлітки і щоб вони не злякались з перших сторінок. Далі все цікавіше і складніше :).

На жаль, в паперовому варіанті (хочу дітям купити пару екземплярів) я її в Києві поки що не знайшов.
Якщо комусь цікаво, він з'явився в Каравані на Луговій, причому в різних дозах (я собі літрову пляшку купив).
Найбільш сумною стороною подій виявились не власне події чи відсутність реакції на них з боку зіц-президента (власне від пахана ніхто нічого очікувати і не міг), а реакція на них блогерів. Узагальнити її можна просто "хай вони там один одного повбивають".

Хоча зі зграйно-тваринної позиції таку реакцію можна зрозуміти (усунення вищого піднімає статус інших членів зграї), з точки зору людської моралі вона абсолютно неприйнятна. Фактично йдеться про схвалення дій, скоєних верхівкою Партії Регіонів - адже якщо побиття опозиції (із замахом на життя), котре підпадає під дії цілої низки статей кримінального коодексу, сприймається схвально, то цим самим люди ставлять себе на одну сходинку як з тими, хто скоював цей злочин, так і з тими, хто обирав злочинців у владу.

Оскільки частина "розумних" (в лапках, оскільки їхня розумність тепер виявляється доволі сумнівною) людей підтримує злочинців, а годі й думати, що ті, хто підтримував злочинців раніше, раптом перестали робити це зараз, то проста арифметика вказує на те, що більшість населення схвалює насильство по відношенню до опонентів і ті методи роботи з народом (а депутат - представник народу), які проваджує партія регіонів.

Це саме населення забуває, що бити будуть саме їх, а не одне одного -- це цілком підтверджується спостереженнями науки етології за поведнінкою ієрархічних зграй приматів. Кожен, хто думає, що його це минеться, бо він, мовляв, маленька людина, забуває, що саме на котиках маленьких людях і будуть відпрацьовувати свої навички міліція, внутрішні війська і проста позаштатна гопота на службі партії регіонів.

Гадаю, Борис Березовський за 10 років в Лондоні відірвався від радянської реальності, коли казав, що 5 років змінили українців. На те, щоб скотитись до тваринного рівня мислення, населенню України вистачило 9 місяців. На мою думку, це і є справжнім здобутком Януковича на посту -- за 9 місяців з народу України зроблено зграю павіанів. З чим вас всіх (а особливо тих, хто свою скотську сутність проявив останніми днями в ЖЖ) і вітаю.
Якщо Янукович не проведе демонстративний розбір польотів стосовно сьогоднішнього інциденту і не дасть по голові тому х..лу, яке веде себе як дика тварина серед людей, це означатиме схвалення ним таких методів спілкування з опонентами, тобто фактично початок державного терору, про який я писав не далі як сьогодні вранці.

Погано, що мої прогнози справджуються з такою швидкістю.
"Як повідомляло агентство, депутат Верховної Ради Андрій Пінчук (фракція Партії регіонів) пропонує парламенту заборонити продаж алкоголю, пива і тютюнових виробів у малих архітектурних формах. "

Гарна ідея, але, як і все в цих ПРсів, через задній прохід. Під прапором боротьби з алкоголізмом вони хочуть збільшити прибутки лікеро-горілчаних заводів і мереж супермаркетів.

Для справжньої боротьби з пияцтвом потрібно було зробити інший крок - ввести заборону на торгівлю алкоголем і цигарками в супермаркетах, перенісши їх в окремі магазини. Це дало б можливість і заробити власникам супермаркетів (відкрили б окремі додаткові точки, а полиці, що звільнились, заповнили б іншим товаром), і трохи обмежило б споживання неповнолітніми.

А так ми отримаємо пастеризовані помиї і неможливість купити розливне пиво і інші смачні напої.
Власть четко указала судам на их место

Обнал в законе

Собі - все, ворогам - закон
Переслуховую Телевізор '2009. Актуальніше з кожним днем.

"пока идут за рядом ряд люди, умеющие убивать".

Повірте, це вже не жарт навіть в Україні. Поки що більше казати не можу.


Видавництво "Капелюх". Редагування і верстка книжок.

Це я все собі закладки роблю (локально закладки в мене не прижились -- я ними не користуюсь).
Черговий багатий книжковий ресурс. Дякую .
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31