За життя

Тут в деталях и цифрах описывается, почему разработка софта для огрызков (впрочем, как и для других мобильных платформ типа Андроида, но это уже не из статьи) является большой лотереей, а сам рынок - пустой пузырь.

Я еще летом говорил о том же самом (кому нужно, знают, где) более применительно к андроиду, но там ситуация еще хуже.
Тут. Потрібно повзунками повернути три малюнки, щоб поставити їх вертикально. Жоден робот не зробить таке, і навіть людині знадобиться секунд з 5, щоб повернути всі малюнки.

Не витримав і поставив собі Angry Birds, про який постійно говорять і пишуть. Це ті ж довбані телепузики, тільки в смартфонному виконанні. Тягомотина і нудота. Три чи чотирі рівні пройшов і зніс. Ані геймплею, ані графіки. Сумно, панове... Як має деградувати світ, щоб власникам смартфонів втюхували таку каку для дво-трирічних дітей, а головне, щоб вону ту каку жерли і просили "дайте ще"?
Porsсhe буде займатись розробкою платформи для люксових автомобілів. Так я не пойняв (с) - а чим буде займатись Audi після того, як "передньомоторні платформи, що використовуються на моделях А3-А5" застаріють? І що буде з моделями А6-А9 і Q7?
Chrome OS is for people who live on the web.
It runs web-based applications, not legacy PC software.

З приводу "it runs" і "legacy" - це вони, звичайно, забрехались, але для розуміння сутності пропозиції згодиться.
Спеціаліст по грі в буру (без сумніву) і наперстки (найшвидше) зіц-президент Янукович провів чергове тренування рук, перетасувавши стільці і ліжка під наближеними особами. Тренування пройшло під гаслом "вгадай, де тепер сидить головний реформатор".
Статейка про ступінь розповсюджуваності крадених ліцензій на програмне забезпечення. Цифри "внушають" (с)
Православный Бог очень добр – он прощает многое, если искренне раскаяться на исповеди. Недаром у Восточной Церкви нет понятия «смертный грех», когда совершивший его неизбежно будет лишен благодати Божьей и будет гореть в аду. Если первоклассников спросить, какого учителя они хотят, доброго или строгого, то они, конечно, выберут доброго – ведь тогда можно будет шалить! Лев Толстой написал по этому поводу: «В периодическом прощении грехов на исповеди вижу вредный обман, только поощряющий безнравственность и уничтожающий опасение перед согрешением.» Не здесь ли коренится легкое отношение к закону – нарушение которого человеком православного вероисповедания не приводит ни к Божьей, ни к Кесаревой каре?
Почему работают новогодние скидки и распродажи в западных магазинах? И почему их вообще делают?
Традиционно (для Запада) люди ходят в магазин за подарками на Рождество. Т.е. поток посетителей увеличивается в разы. Естественно, что даже уменьшив норму прибыли на единицу товара, магазин выиграет, продав больше товара. Кроме того, увеличение продаж хорошо для бухгалтерии и отчетности (больше кеша, меньше остатков на складе), а также оно увеличивает отчетные показатели, улучшая публичное восприятие бизнеса ("плевать, что убыток, зато обороты какие!" (с) анекдот).
Кроме того, покупатели в сезон перед рождеством более готовы расстаться с деньгами чем обычно, и происходит это по нескольким причинам. Во-первых, люди копят на рождественский сезон в течение всего года (а иногда и влазят в долги, чему посвящено немало исследований). Т.е. они имеют финансовую возможность купить больше товара. Во-вторых, каждая отдельная дополнительная покупка весит в общей корзине не так много, чем снижается восприятие человеком цены (price) такой покупки. Наконец, в предпраздничной суете людям легче расставаться с деньгами даже в случае незапланированных трат: сказывается эффект казино ("гулять так гулять").
Оскільки я переконаний прихильник читання літератури (крім наукової, технічної і довідників) в електронній формі, то періодично дивлюсь на пристрої для читання. Починав я читати книжки ще з екрана комп'ютера в 94-му році. Потім це якось відпало (не до читання було), а коли з'явились КПК, почав читати на них. Чим зручний КПК - він завжди в кишені. КПК і комунікаторів в мене було штук 5, і всі використовувались для читання. Навіть з 2.8" екраном. Першою спеціалізованою читалкою був Rocket EBook -- REB 1100 (в 2002-му, здається, році), а потім був lBook v8, який мені дуже подобався, а зараз ним користується тесть. v8 же я купував дочкам, але старшій потім поміняли на PocketBook 360.

Суттєвим недоліком читалок є піксельний розмір екрану. На нього влазить текст, або пів-сторінки PDF. В PDF та DjVu зараз сканується велика кількість нехудожньої літератури, тому підтримка хоча б PDF є обов'язковою для читалки. Але читати PDF по пів-сторінки мені не подобається, та й глючать сучасні читалки з такими PDF'ами, тому я шукав собі повносторінкову читалку. Півтора роки тому купив iRex DR1000. Непоганий в принципі пристрій і дуже зручний, але є два нюанси. Перший нюанс - це батарея, якої вистачає на 8-10 годин читання. Тобто в принципі його треба часто підзаряджати. Але це не критично (якщо тільки не їхати кудись і читати в потязі). Другий нюанс - це після вимикання він завантажується хвилину, якщо не більше. Ще компанія-виробник збанкрутиіла, тому очікувати на оновлення не доводиться.

З останніх анонсів хочеться виділити два схожі між собою пристрої від ASUS: Note EA-800 і Eee Reader DR900. Обидва мають екран 1024*768 (що дозволяє читати немасштабовані PDF в повносторінковому режимі) і сенсорний екран (в першому стилусом, в другому пальцями). Ціна має бути доступна.

Залишилось побажати, щоб ергономіка була продумана і дозволяла лівшам користуватись цими пристроями (бо переважна більшість приладів зроблена виключно під праву руку).

Upd: Ще один пристрій з екраном 9.7" - від PocketBook. Але кнопки виключно під праву руку.
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31