За життя

Якщо Comodo Internet Security 3 запропонував оновитись і видалив себе, є шанс, що версія 4 не встане, а буде казати про помилку 1063 в Windows Installer'і. Не вдаючись у підробиці, щоб полагодити проблему, запускаєте regedit.exe, знаходите там ключ HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Comodo Internet Security і видаляєте його. Повинно вирішити проблему.
Наші доблесні пірати викладають більшість музики в форматі FLAC. А оскільки ознайомлюватись із музикою я можу лише в машині, де стереосистема грає лише MP3, але якість її звуку суттєво краща за комп'ютерний, то постає необхідність сконвертувати чуже інтелектуальне майно в MP3. Передивився штук з 5 програм, але всі платні і ще й криві. Нарешті знайшовся безкоштовний (для моїх цілей) конвертер на www.koyotesoft.com. Зручно, що можна додати купу файлів з різних каталогів і він їх конвертує. Різати CUE він не вміє, але це можна зробити безкоштовним Medieval CUE Splitter'ом. N.b.: Я музику слухаю виключно в машині, при цьому або слухаю радіо, або купую потрібні альбоми на дисках. А от з попереднім прослуховуванням у нас проблеми, тому доводиться качати те, що є в інтернеті.
Чутки ходять, що на Android'і більше не буде кастомних інтерфейсів. Це сумно, бо дефолтний андроідний інтерфейс далекий від вражаючого. HTC Sense дуже приємний. І можливості кастомізації (які, до речі, в Windows Mobile були просто фантастичні за рахунок today screen'а) зменшуються суттєво.
Він витрачає на керування країною менше часу, ніж середній менеджер - на керування компанією. Так, сьогодні президент відбув на роботу приблизно о 9.20, а залишає робоче місце він зазвичай десь о 17-ій. Таким чином, якщо враховувати перерву на обід, то він проводить на робочому місці менше 8 годин на день, а також має і використовує законні вихідні дні. В цьому вбачається повага до законів, і зокрема до КЗпП (кодекс законів про працю, який визначає норми робочого часу).
Хлопці нарахували 18 типів. Нууу, мабуть. Відкидну в сторону клавіатуру (в лівому нижньому куті) я ніколи і не чув.
Оскільки повз наш будинок можна проїхати тільки в ліс, а там на машині робити нічого (хіба що позашляховиком чи квадрациклом кататись по лісу), то ніхто й не їздить.
Вчора чи позавчора я спостерігав картину, як москвич-2141 їхав зі сторони лісу. Я піднявся на гору, подивився, чи не поламали у нас там воротця (які виходять на президенську трасу, і якими я керую). Аж сьогодні помітив москвич цей по дорозі "туди" (тобто до лісу). Взяв собаку, пішов подивитись, куди вони поперли. І не прогадав.

А слід сказати, що десь із тиждень тому ми закинули на гору машину чорнозему, щоб восени посадити там дерева замість загублених пожежами.

Так от ці моральні уроди повадились красти нашу землю. Діалог з ними був чудовий:

(я) - висипайте. Земля моя, за неї гроші плачені.
(вони) - добре, добре. Але ж тут не написано, що вона ваша (причому, по-моєму, на "ти", але вибачимо вбогим духом це діло).
- ви її завозили? Ні? Так якого біса ви її крадете?
- так а звідки ми знали, що вона ваша?
(я) - а яка різниця, чия - вона ж не з неба впала. Може Вася Пупкін завіз, вам що з того?
(в) - А де цей Вася?

Короче, погнав я їх, ще й ледь собаку втримав (я вийшов без паска, а в собаці 80 кг, більше ніж в мені), щоб не кинулась.

Але цікавіше власне не це (крадуть всюди). Цікава думка (тільки незрозуміло, хто їм її вклав в голову), що те, хозяїн чого невідомий, можна привласнити. В старі часи це б називалось розкрадання соціалістичного майна і вони б сіли років так на 3-5. Зараз я, звісно, не стану викликати міліцію за 500 гривень (а накрали вони там взагалі на 50, якщо не менше), але сам підхід мене просто збентежив.

Мені сьогодні в руки потрапив проект закону про внесення змін до закону про автомобільний транспорт. Пропонується, щокрема, внести в статтю 60 наступну зміну, а саме заборонити експлуатацію легкового автомобіля, з використанням розпізнавального ліхтаря оранжевого кольору, та (або) таксометра, та (або) сигнального ліхтаря із зеленим та червоним світлом, та (або) надання послуг з перевезення пасажирів та їхнього багажу в індивідуальному порядку без оформлення документів, перелік яких визначений статтею 39 цього Закону, штраф у розмірі п’ятиста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; Іншими словами -- їдете ви на машині, підібрали пасажира на дорозі - а він може виявитись підсадною качкою, і заплатите ви штраф. А щоб мало не здалося, проект змін в КпАП (ст.164): Провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом, вчинені особою, яку протягом року було двічі піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, –

тягне за собою конфіскацію предмета правопорушення.

По простому - якщо ви підберете другу кучку качку протягом року, то ваше авто тю-тю. А хто такий прикольний проштовхує законопроект? Шукай, кому вигідно. А вигідно власникам таксопарків (прізвища наводити не будемо, навіщо?). А щоб ні в кого зайвої підозри не виникло, закон називається "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення системи управління транспортним процесом у зв’язку з підготовкою та проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу". Отакої. Цікаво, яку ще дурість протягнуть під соусом підготовки до чемпіонату Європи з дурного заняття, коли 22 оболтуси бігають за надутою шкіряною кулькою.
1) Сир Золотистий від ТМ Добряна не такий смачний, як від Lazur. Хоча теж смачний. Але Lazur'ний краще. 2) Чернігівська пивоварня випустила таку цікаву річ як beermix з лимоном або лаймом та м'ятою. Це фактично пиво змішане з простим за складом лимонадом. І перший і другий варіант надзвичайно смачні (особливо в охолодженому стані), оскільки мають смак більше лимонаду, аніж пива. Градусів там 3.8, якщо вірити банці, і суб'єктивно воно десь так на 3.5-4 і тягне.
Якщо вам треба зварити вареники чи пельмені, а ви ніяк не вгадуєте з кількістю, - перед варкою насипте їх в посуд, з якого ви збираєтесь їх їсти, а потім потрібну кількість з посуду закидуйте в воду.
Певний час тому я зробив будиночок для лісових білок і почав привчати їх. Як я вже згадував, вони інколи нас відвідують, забирають залишені в будинку горіхи і насіння, але лише сьогодні мені вдалося спостерігати, як білка прийшла в будинок, поїла, поспала на гілці поруч із будинком, забрала горіх і пішла.



  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31