За життя

Коментарі до металізованих кухонних рукавиць:

Q: How do these hold up against ninja attacks?
A: It completely depends on the level of the ninja. I personally have battled (and defeated) up to a brown belt, but I don't think they will hold up to a black belt one w/o fraying a bit at the ends of the fingers.

Q: Would they work to protect from getting nicked or cute for a band saw?
A:  You would be bloody, but maybe still cute. Depends on whether you were cute to begin with. Bat your eyelashes at the EMTs who arrive to save your life before you pass out from loss of blood and test your cuteness level.

Q: Will I be able to defend myself against a knife attack in a dark alley with these?
A: Yes, of course. Everyone knows that you don't bring a knife to an alley fight with a person with a gun wearing cut resistant gloves.
Хоч я звідти і поїхав, а раз за разом доводиться туди повертатися. І центром світу я відчуваю не Нью-Йорк, а саме імперське місто Вашингтон.

Треба з'їздити в Нью-Йорк машиною. Вирішив зробити зупинку в готелі на пів-дороги. І тут з'ясувалося, що готель в 40 км (на пів-дороги між Балтимором і Вашингтоном) дорожчий і гірший за опціями, ніж готель в Арлінгтоні із видом на Капітолійський пагорб і Пентагон. Ну і як тут втриматися і не завітати?
_._
Як мова формує свідомість.

Припустимо, покупець може отримати знижку до 50% .

Є два варіанти написати вираз:

1) you can get the discount no more than 50%
2) you can get the discount of up to 50%

Українською те ж саме буде

1) ви можете отримати знижку не більше ніж 50%
2) ви можете отримати знижку до 50%

Але є нюанс (с) анекдот

Українське "До" має коннотацію обмеження. Англійське "Up to" має "присмак" руху вгору (хоча теж є обмеженням), що сприймається позитивно.
Встановив CentOS 7 (по роботі треба). В налаштуваннях локаль - American English, в мовах - вона ж. Запускаю браузер (Konqueror), заходжу в пошук - відповідає google.ae із усім арабською мовою. Це вони american english скоротили до ae? Чи вирішили на останок до інавгурації Трампа відірватися, поки всіх муслімів з USA не виперли?
Фунты стерлингов над биржею кружатся,
первым снегом курсы падают, садятся.
И от брекзита не спрятаться, не скрыться,
Консерваторы, скажите, как вам спится.
Жовтневий вечір
Спів цвіркунів навкруги
Літо не вщухає
#VisualPoetry до вчорашнього міні-хайку:

5cd911d1138389b70ad39790ce367020.png
Світ
наодин
ці
Субтропічний цвіркун - це полохлива і стрибка чорна скотина розміром тушки в 1.5-2 см. Звук, котрий вона видає, за гучністю легко перекриває пилосос, а за розповсюдженням - глушник для вогнепальної зброї. При світлі або будь-якому звуку цвіркун замовкає, і починає свою арію лише після заспокоєння. Цвіркун ніколи не співає наодинці -- зазвичай надає перевагу тріо, але іноді йому достатньо дуету.

Цвіркуни у нас в місті лютують четвертий тиждень. Спати неможливо. Спіймати ще складніше. Якщо тварюка пробирається в квартиру, вважай, ніч пропала (і наступний день, відповідно, теж).

Одне радує -- звичайні беруші звук саме цвіркуна зрізають просто повністю.
  • Архів

    «   Квітень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30