За життя

Цікава технологія - пульт від телевізора Sony. В нього одна (1) кнопка працює на інфрачервоних променях (це живлення чи то вмикання/вимикання телевізора), а все інше - на Bluetooth. З'ясувалося випадково -  затулили приймач сигналу на телевізорі, поставивши дещо перед ним. В підсумку, всі кнопки працюють, а вимикання - ніяк. І що цікаво - в інтерфейсі, в меню, є функція рестартувати систему, але немає функції вимкнути телевізор (standby або power off).
Чи замислювалися ви колись, як незручно було Маші сидіти на піньку щоб з'їсти пиріжок? Адже це зараз дерева пиляють, і зріз є рівним. А тоді або рубали, або само ламалося. В обох випадках сидіти доводилося не на рівній поверхні.
Все-таки, робочу станцію ніякий ноутбук не замінить. В мене дворічний midi-tower з Threadripper'ом на 16 ядер (24 потоки) та 64 Гб пам'яті. Все літає - три-чотири віртуальні машини в background режимі працюють так само як в foreground, нічого не гальмує та не висне. Новий ноутбук з Intel i7 на 14 ядер (20 потоків) та 64 Гб пам'яті - три (ті самі що на робочій станції) віртуальні машини в foreground ще якось можуть працювати, а в background гальмують в 5 разів (заміряно, бо там може йти компіляція проєкту, і скрипти фіксують час компіляції).  
Давно я за електричні зубні щітки нічого не писав (аж з жовтня). Той Truelife, що я згадував в попередньому дописі, прожив кілька місяців, потім здохла зарядка. Я поставив щітку на зарядку від Philips, забув її там, і сама щітка теж вийшла з ладу (мабуть, не змогла сказати зарядці, що вже досить). Тож дружині було куплено Oclean. Поки працює.

А собі я навесні накупив змінних голівок на Philips (разом зі щіткою дружині), і тут вже здох сам мій Philips. Прожив менше ніж 2.5 роки, не заряджається.

Тобто висновок простий - Philips псується, а ціни ростуть. І от я в роздумах - купити ще один такий Philips (голівки шкода викидати), чи купити вдвічі дешевший Oclean (але до нього доведеться докуповувати голівки).

А поки я не доїхав додому, почав користуватися ручною зубною щіткою. Вперше за 15 років. І маю зазначити, що вона чистить абсолютно не гірше, а в деяких аспектах значно краще, ніж електричні. Звісно, в електричних є свої вигоди (рівномірність руху, зокрема), але якщо не лінуватися, то ручна значно практичніша.

На захист електричних щіток можу сказати, що я пару років тому купив ручний станок для гоління на "безпечних" лезах. Типу так значно дешевше виходить і зручніше. Так от, бритви з вібрацією Gilette Fusion Power для обличчя кращі за "безпечні" леза - м'якше і без порізів. Для інших потреб - "безпечні" леза зручніші за Gilette. Отака складна математика.
 
В твоїй голові
борються двоє вовків.
Погодуй обох.

і туди ж акордеонне:

В твоїй голові
змагаються два вовки.
Переможе той,
кого годуватимеш.
Пігулками від
шизофренії.  
от і Audi вбили свою серію A5 і перейменували стару A4 в A5. Шкода, бо в A5 дизайн був значно притомніший, а також там було купе, якого в нової A5 не передбачено (купе від A4 називалося з 2007-го року ... A5).  
Оскільки мій гібрид в ремонті (чекають на заміну батарейних частин), мені дали замінне авто. Такий саме Cupra Formentor, але бензиновий TFSI 2.0 з коробкою DSG та системою Start-Stop. Що я маю сказати за споживання ...

На шляху в 10 км через пів міста зі світлофорами ця автівка спожила 10.9 л/100 км. За нею тим же шляхом їхала моя Audi 2010-го року з таким же двигуном і коробкою, але без start-stop'а. Вона показала 11.9. Тобто Start-Stop, як і кажуть, економить біля 10%. Водночас, проти фізики не попреш, і за 15 років сам двигун сильно економічнішим не став. Гібрид (будь-який) на цьому ж відрізку показав би менше ніж 10л за рахунок рекуперації та допомоги електродвигуна на старті. Коли забиратиму свій, заміряю точно. Але в будь-якому разі, без гібриду (хоча би mild hybrid) зараз автівку купувати безглуздо.  
В СРСР і згодом в Україні скляні банки вироблялися в метричних розмірах -- 1 літр та 3 літри. Є ще дволітрові, але рідко. І також 0.5, 0.75 л - більше для консервів та домашньої консервації.

Але чому в Словаччині всі банки мають розмір, кратний галону (3.7 л)? Так, є банки з консервацією на 1 галон, є на 0.5 галона (щось типу 1.7 л), і дуже поширені на 0.25 галона (~0.8 л). Відповіді поки не маю, потрібно буде подивитися, що в інших країнах ЄС з цим.
Цим треком відкривається альбом Accept'у під назвою Too Mean To Die. Дуже символічно.

А згадав я про них з наступної причини:

зомбі-апокаліпсис нескладно уявити собі на прикладі совкового населення України на чолі із зеленою пліснявою. Ти від них тікаєш-тікаєш роками, щоб не мати з ними нічого спільного, а вони все лізуть за тобою. І начебто вже й втік, і заспокоїлися - але ні, знову лізуть, знову хочуть дотягнутися своїми гнилими ручками та зубками. І немає їм ні кінця ні краю.

Точно, що too mean to die.
Мій гИбрид в суботу на паркінгу біля магазину відмовився запускатися. Написав "помилка електроприводу" і не захотів вмикати двигун взагалі, навіть бензиновий. Ми того гібрида посмикали та кинули до понеділка, щоб відтягнути на сервіс.

Загалом в нього є звичка на ранок приходити до тями, то ми в неділю поїхали перевірити, може попустило. Ніт.

Сьогодні я сів зранку на телефон, з'ясовувати, як ми будемо витягати автівку з паркінгу,  щоб завантажити на евакуатор. Евакуаторна служба попросила зробити фотки, щоб вони розуміли, яку автівку слати (з краном чи ще якось). Ми приїхали, зробили фото, служба вислала машину…  і тут гібрид завівся і поїхав.

Я вирішив все одно поїхати на сервіс,  щоб глянули історію помилок - що воно було. Приїхав нормально.  Вимкнув авто, увімкнув знову,  щоб перевірити, що все гаразд. Все ок :-/ . сходив до сервісника, він вийшов у двір перевірити авто, вмикаємо - знову ця помилка. Ну добре, буде їм робота. І радує, що не довелося витягати авто з паркінгу. А на майбутнє - тільки електропривід без всіляких ускладнень. Ну, в крайньому випадку, EREV.
Пліснява влада продовжує ставити рекорди з ідіотизму. Цього разу вирішили придовбатися до тих, хто виїхав на постійне проживання за кордон. Для цього треба знятися з військового обліку. Так от, влада вирішила поставити їх назад на облік (незрозуміло, навіщо), а оскільки як це зробити, не розуміє, то вони вирішили тупо зобов'язати всіх приїхати в Україну для того, щоб встати на облік. Тобто передбачається, мабуть, що людина, котра вже багато років має інше життя в іншій країні, буде ламати це життя собі, родині та іншим пов'язаним особам тому, що п'ять років тому недолуге бидло вибрало споміж себе найнедолугіших представників? Ну недолугі ж ...  
  • Архів

    «   Вересень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30