За життя

(еще одна запись, которая никому не нужна и которую никто не прочтет)

До кризиса, лет так 5 назад, трендом будущего бизнеса предполагалась кастомизация. То есть выпуск товаров под запросы пользователя. Хотите такой же мобильник, только в корпусе слайдер? + 50 баксов и считайте, то мобильник уже возле вашего уха. Хотите машину с опциями A, B, D , G но без C, E, F? Запросто.

У этого тренда был один недостаток (кроме необходимости настраивать производство, но сделать это на самом деле не так и сложно) - он заставлял покупателя думать и принимать решения, делать выбор.

Противоположный тренд (и опять мы об отупении массы) - это угадать, что понравится большинству, и сделать не больше, чем нужно, и строго в одном варианте. Классический образец - iPhone. Возможности его кастомизации минимальны, а популярность огромна. Почему? Потому что за пользователя уже подумали. Ему не нужно думать, нужно только нажимать на экран (кнопка, и та всего одна, чтобы не нужно было мучаться выбором, какую кнопку нажать). У этой платформы всего один вариант, как у Ford Т (только первый - белый, а второй - черный). Не нравится? Жрите, что дают.

Таким образом отупение победило прогресс. Сдались даже автопроизводители премиум-марок: на большинстве рынков возможность собрать машину "под себя" отсутствует. Даже у нас, где эта возможность есть, ходовыми являются уже собранные комплектации, и заказывают машину под себя только оригиналы типа меня.
Як ви вважаєте, наскільки швидко зламають сервер Табачника, зважаючи на цю інформацію?
Це не криптограма, а назва нового стандарту мови програмування С++, який (стандарт) мають прийняти цього або наступного року.

Почитав я про нововведення і заплакав -- автори намагаються натягнути гондон на глобус додати до і так непростої за синтаксисом мови додаткові властивості, що полегшують написання рядку коду (здійснюється нормальними програмістами один раз), але при цьому суттєво ускладнюють читання коду (здійснюється постійно програмістами будь-яких розумових здібностей). Таким чином код стає ще складнішим для розуміння.

Питання: і кому вони роблять краще окрім Microsoft, якому конце потрібні якісь нововведення для випуску нової версії пакету Visual Studio?
Метро проводило лотерею с дополнительными призами в виде ваучеров на 60 грн. Билетики с номерами. При этом в результатах розыгрыша номера не отсортированы. Итог простой - посетители не ищут свои номера в списке, а Метро экономит на ваучерах. Но вот загадка - акции такого рода должны служить стимулированию продаж. При такой же экономии на спичках желания принимать участие в каких-то акциях и вообще ездить в Метро отпадает начисто.
Продовжуючи тему глобального потупіння, читаємо тут. Я на жаль досі не дібрався до Хакслі.
Ходили вчора з другом в автосалон, що продає автомобілі преміум-класу. Внесли гроші в касу, виходимо - продавців немає. Я кажу другу "ну що, гроші вже заплатили, кому ми тепер потрібні". За 5 хвилин випливає такий собі об'ївшийся валіуму начальник відділу продажів і меланхолічним голосом каже: "ну, як ми діємо далі?".
Я в шоці - б'ємо в фанфари, звичайно! Музика, танці, дівки. Люди принесли торбу грошей, можна хоч спробувати посміхнутись і привітати людей із покупкою. Але навіщо - "ми ж вже практично свої" (про походження цієї фрази хай друг розповість окремо)?

Але то ще пів-біди - ну не вміють люди продавати як слід. Вбило інше. В машині немає килимків. Ага. В машині за $100K з білим салоном (і під ногами теж біле) немає килимків на підлозі.

Мене сьогодні цікавість розібрала, позвонив імпортеру. Питаю - "у вас в стандартній поставці йдуть килимки, а то людині машину привезли, а килимків немає?". 5 хвилин внутрішніх консультацій, потім кажуть "це індивідуально для кожної машини, питайте в ділера". Виходить, "рукавички на пошті спи вкрали", а імпортер покриває?


UPD: Ложечки! Ложечки! (це я на анекдот натякаю). Килимки знайшлись - вони їх не поклали. Хоча колір в них життєрадісний - такий же білий, як і салон. Запропонували замовити додатково гумові.
Я уже писал неоднократно, что в Microsoft работают одни идиоты. Это проблема любой крупной структуры - вместо того, чтобы принять минимальную ответственность, бюрократ предпочитает запретить.

"A handful of APIs from Silverlight 3 that don’t make sense in the Windows Phone application model have been removed."

Это включает в себя поддержку сокетов. Иными словами - в Windows Phone 7 невозможно будет создать приложения для сети. Вроде бы останется поддержка HTTP протокола, но это очень урезанная функциональность.

Т.е. как обычно за заботами о благе одних идиотов другие идиоты запрещают нормальным людям ковыряться делать совершенно естественные вещи.
"10 лютого Рада прийняла у першому читанні законопроект № 5228-1, яким має намір ввести позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув'язнення за зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої чи малолітнього." ( з новин)

Я не прихильник гвалтівників та розбещувачів. Але в цього закон(опроект)у стирчать довгі вуха неприязні до здорового глузду. Як я розумію, під нього хочуть підвести начебто розбещувачів малолітніх прийманців, що буцімто відбувалося в Артеці (в самого цього скандалу стирчать не менші вуха брудної гри партії регіонів, але це окрема історія). Але при цьому люди повністю забувають, що вони підуть, а закон залишиться. А чим більше заборон і чим суворіше покарання, тим простіше підвести під нього будь-яку невинну особу.

Взагалі, статтю про згвалтування (ще й з важкими наслідками) досить легко "пришити" пересічному чоловікові (як в анекдоті - апарат то є), а під співучасть можна й жінку (іншу, не жертву, звичайно) підвести. Так, у нас на районі (ще в часи перебудови) трапився такий випадок: дівчина пізно повернулась додому із зустрічи з хлопцем. Дома батько з братом її побили до синців, а потім примусили написати на хлопця заяву. Результат закономірний - хлопець ні за що сів на 7 чи 8 років.

Я легко можу уявити схожий сценарій і з малолітньою дитиною. І можу уявити собі широке поле для різного роду шантажу і здирництва зі сторони як батьків чи опікунів дітей (а знайдеться багато бажаючих розбагатіти в такий нехитрий спосів), так і зі сторони некомпетентних органів.

Колись, коли намагалися скасувати дурнувату статтю 208 КК (заборона відкривати рахунки за кордоном), її не скасували з тої причини, що (цитую одного з депутатів) "якщо ми її скасуємо, то нам треба буде закривати справу проти Павла Лазаренка". Так от із-за одної людини страждати має вся країна.

І я гадаю, що далі буде тільки гірше. Захист прав тих чи інших громадян можливий в кілька способів, зокрема через розвиток шляхів і можливостей для реалізації цих прав. Але обмежити інших людей в своїх правах - це ж набагато простіше. Ми сміємося над "афроамериканцями", а вони жахаються з нашого принципу, що придовбатись можна й до стовпа, а була б людина, і стаття для неї знайдеться.

Над нами скоро буде висіти лише одна стаття, яку добре висловив вовк у басні Крилова - "ты виноват лишь тем, что хочется мне кушать".
Попередній їздив 3-ма чи 4-ма машинами, з яких було два однакові (вочевидь броньовані) мерседеси S-класа. Новий влаштовує зажигатєльноє шоу з одного мерседеса і 6 чи 7 машин охорони. Цікаво, його "охорона" ніде крім донецьких дворів не вчилась основам охорони?
Есть у Microsoft'а такая платформа под названием Silverlight. Это альтернатива Adobe Flash, намного более мощная из-за того, что там используется .NET Framework.

Есть в мире такая сеть, Интернет называется. И так уж повелось, что все больше сервисов и программных решений ориентируются на взаимодействие пользователя с Internet, а именно с удаленными серверами.

Есть такой анекдот, когда милиционеры вставляли кубик в круглое отверстие. Очень сильные, да.

Вот и Microsoft поступила точно так же. Они создали платформу для разработки приложений и запуска их прямо в браузере. Предполагается, что приложения будут общаться с сетью. Предполагается всеми, кроме Microsoft, а точнее, каких-то криворуких индусов, которых компания нанимает (Microsoft у нас в клиентах, так что я знаю, кого они нанимают).

Приложение на Silverlight может безпрепятственно сходить по HTTP к тому серверу, с которого оно было закачано. А дальше начинается цирк. Чтобы сходить еще куда-нибудь (там есть нюансы, но вкратце так), Silverlight engine должен сначала скачать с порта 943 (вообще-то это protected port number, туда просто так не повесишься в нормальных системах) специальный файл policy. Неплохая идея, только вот она автоматически приводит к тому, что бОльшая часть интернет-серверов станет недоступна для Silverlight-приложений, т.к. их админы ни сном ни духом про Silverlight, а если они даже и слышали о нем, то это еще нужно сначала написать и поставить приложение, которое будет принимать запрос и тдавать указанный policy файл.

Но и это еще не все. Если вы даже укатали вашего хостера на то, чтобы он разрешил вашему Silverlight приложению, например, отправлять почту, -- обломитесь. Silverlight позволяет ходить только на порты с 4502 по 4534. Т.е. никакой почты (ни туда, ни обратно), никаких FTP и SFTP, никаких XMPP клиентов или P2P клиентов.

Т.е. фактически приложение загоняется обратно в рамки своего сервера. Так что, похоже, нужно писать прокси, который будет запускаться на сервере, для поддержки Silverlight'а.
  • Архів

    «   Травень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31