За життя










Тогда мы идем к вам. Читайте о нефти, и о том, чем ее (не) заменить.
В мене нещодавно (і це сталось раніше інформації про викид нафти в мексиканській затоці) оформився в голові план щодо будівництва будинку під землею. По-перше, економія на опаленні і кондиціонуванні (в ідеалі вони будуть непотрібні), по-друге, можна пересидіти певні катаклізми.

Ось і американці думають так само. Компанія пропонує сховища, які можуть утримувати і забезпечувати людей протягом аж до п'яти років. І я вважаю, що це дуже слушна ідея.
Янукович констатує необхідність реконструкції доріг у Києві

"Під час зустрічі Глава держави доручив владі Києва звернути увагу на ремонт і будівництво доріг міста. В. Янукович... підкреслив, що реконструкцію доріг треба проводити не тільки в центрі столиці, але й на околицях".


Докладаю: вул.Богатирську знову покращують - ставлять відбійники по обох сторонах кожної смуги. Як гарно, що наші шляховики так ретельно виконують вказівки президента.
Завдяки криворукому Приватбанку довелося сьогодні скористатись iBox'ом для поповнення контрактного рахунку в МТС. Засунув 200 грн, на екрані було написано, що комісія становить 1.5 грн. Зараз отримав СМС, що на рахунок надійшло 194 грн. Звісно за 4.5 грн я розбиратись не піду, але осад лишився (с). Питання - хто вкрав гроші? Upd: на чеку написано "зачислено 194 грн", тобто iBox знав, що 6 грн списується. А на екрані показав комісію 1.5 грн!


Средневековье,
Властелин Колец отдыхает
Реальность, данная нам в у.е.,
Рулит, зажигает.

Променяли серпы на кресты
Былинники речистые
Покупали-продавали-соблюдали посты
Православные чекисты

Ой, мама-мама-матрица!
Ты будешь молчать, жрать и верить
В золотого тельца, в святого отца!
Великой империи...

Заколотите подвал! Воняет!
Крысы в Мавзолее всё наглее и злее!
Власть гуляет -
На свежих могилах растут Куршевели!
Смердит кремлёвская тварь!
Заколотите подвал!
Заколотите подвал!
Заколотите подвал!
Заколотите подвал!

Культура! Ура, ура, ура, ура!
Новые услуги порнорынка!
Корпорация добра
Продолжает свою вечеринку.

Какой-то зомби-бомонд:
Рокеры, святоши, журналисты, артисты
Лижут хозяйское дерьмо
Так искренне, неистово!

Образа и образы врага!
Ежедневно, внутривенно
Священным союзом Царя и Совка
Бредит Кремлядь!

Заколотите подвал! Воняет!
Крысы в Мавзолее всё наглее и злее!
Власть гуляет -
На свежих могилах растут Куршевели!
Смердит кремлёвская тварь!
Заколотите подвал!

Какая вера, очнись ты!
Это НЕОХРИСТОЧЕКИСТЫ!
Какая Родина, протри зрачки-то!
Это НЕОХРИСТОЧЕКИСТЫ!

Какая вера...
Разуй глаза, разуй глаза, разуй глаза, разуй глаза, разуй глаза...
Какая Родина...
Не хочу назад, не хочу назад, не хочу назад...

Чемодан-Вокзал-Совок...
Про цього представника рослинного світу я писав всього лише три місяці тому і виглядав він кепсько. А ось він зараз:



(зображення розмите, бо йшов дощ і міняти об'єктив під дощем мені не хотілось, тому знімалось макрою).


Хоча у нас не так все кепсько з міліцією, як в Росії, але до ідеалу ще теж неблизько. Але мені чомусь здається, що цю проблему дуже просто вирішити, і ось, як:

Треба розділити міліцію на дві частини - державну кримінальну поліцію і комунальну охорону правопорядку. Кримінальна поліція повинна займатись виключно розслідуванням кримінальних справ за зверненням громадян або коли їй передають певні питання або комунальна охорона, або суди. При цьому можна буде скасувати таку структуру як прокуратура (яка дублює функції міліції в багатьох аспектах). Комунальна охорона займається патрулюванням територій, доглядом за порушеннями на транспорті (ДАЇ), тими правопорушеннями, які відносяться до адміністративних, а також, оскільки вона здійснює патрулювання, то вона затримує злочинців "по факту" або по гарячих слідах і передає їх в кримінальну поліцію для проведення слідчих дій.

В структурі судів також виділяється окрема ланка для розгляду кримінальних справ.

Кримінальний і кодекс про адміністративні правопорушення переглядаються, щоб виключити дублюючі статті (наприклад, будь-яке хуліганство має бути тільки адміністративним порушенням, рівно як і спротив органам правопорядку, якщо він здійснюється без використання зброї). Таким чином будь-яке діяння буде однозначно або кримінальним або адмінстративним. Також повинна переглядатись система покарань кримінального кодексу. Штрафи і умовні покарання мають бути винесені за межі КК, натомість має бути введена система дрібних відсидок (до 3-х міс., в окремих поселеннях).

Комунальна охорона має очолюватись виборною особою, яка повинна обиратись одночасно з мером і місцевими депутатами, та вільно відкликатись виборцями. В кримінальну поліцію приймати на роботу тільки осіб з вищою юридичною освітою, в кримінальні суди - осіб, які ніколи не працювали в кримінальній поліції. Комунальна охорона повинна мати окрему структуру навчальних закладів і комплектуватись виключно із місцевих жителів.

Описаний підхід дозволить декриміналізувати суспільне життя, повернути кожній структурі властиві їй функції (охоронець правопорядку не буде бачити злочинця в кожному перехожому, та й повісити на невинного статтю йому буде набагато важче) і повагу громадян. Ефективність охорони правопорядку буде залежати від самих громадян, які не будуть боятися звертатись по допомогу в органи охорони правопорядку (оскільки такі органи будуть місцевими і кожен буде знати, де він живе і кого і від кого захищають). Кримінальна ж поліція буде позбавлена планів по посадках і водночас легше буде проводити контроль за справами, що закриваються (в т.ч. за гроші).


Як ви вважаєте, буде така схема працювати?
Стоит голый грузин перед зеркалом и смотрит на себя: трицепсы, бицепсы.
Потом развернулся спиной, смотрит: жопа.
Развернулся обратно и говорит: - Лежать, дарагой, да. Это свои.

До мого HTC Evo прибув cradle. Тепер пристрій стоїть в крейдлі і грає радіо (на динамік, звук вельми непоганий виходить).

Так от... Час від часу застосунок "Voice Dialer" на пристрої чує в піснях з радіо ключову фразу, збуджується і намагається визначити, що йому робити. Коли йому це не вдається, питально дивиться на мене.
Молодшим дитям (4.5 міс) призначили професійний масаж (ну, я сам розумію, що професійний масаж нам потрібен, питань нема). Питаю у лікаря, скільки воно коштує. В середньому по місту, каже, від 100 грн. Я ще перепитав, за скільки це. За один сеанс на одну дитину.

І от сижу я зараз і думаю, що мені пів-дня підсвідомо бентежить. Аж зрозумів -- 100 грн - це за 20 хвилин роботи. 300 грн на годину. 38 доларів за поточним курсом. МЛЯ! Кваліфікований юрист із вищою освітою і вузькою спеціалізацією бере 200-250 грн / год за роботу . Ставка програміста (на аутсорсі), який роками вчився і підвищував свою кваліфікацію, навряд чи зараз перевищить 30 доларів. А всіляке х..ло з баштану після трьохмісячних курсів масажу (ну, припустимо, у масажиста ще може бути середня професійна медична освіта типу "фельдшер" - 3 роки коледжу, але вона не є необхідною умовою) отримує більше ніж люди, що вчились роками і продовжують вчитись!

І хтось ще каже, що вища освіта потрібна? Хай засунуть її туди ж, куди модну морквину
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31