За життя

Взято звідси.
20 способов, как заставить меня это сделать
Идеи распространяются, когда люди решают их распространять. Вот некоторые причины, почему это происходит:
1. Я распространяю ваши идеи, потому что от этого чувствую себя щедрым и великодушным; 2. ...потому что чувствую себя умнее от того, что рассказываю другим о том, что обнаружил; 3. ...потому что меня волнует результат, и я хочу, чтобы вы – творец идеи – преуспели; 4. ...потому что у меня нет выбора: каждый раз, как я использую ваш продукт, я распространяю вашу идею (Hotmail, iPad, татуировка); 5. ...потому что для меня в этом есть прямая финансовая выгода (партнерские программы Amazon, MLM-схемы); 6. ...потому что она забавна, а смеяться в одиночку – совсем невесело; 7. ...потому что я чувствую себя одиноко, а возможность поделиться идеей с другими решает эту проблему, хоть ненадолго; 8. ...потому что я разгневан и хочу подключить других к этому возмущению (или к тому, чтобы прикрыть вашу лавочку); 9. ...потому что и я, и мой друг выиграем от того, что идея будет распространяться (Groupon); 10. ...потому что вы меня попросили, а сказать вам «нет» мне трудно; 11. ...потому что я могу использовать эту идею, чтобы представить людей друг другу, а это весело в краткосрочной перспективе и помогает созданию некого сообщества; 12. ...потому что ваш сервис для меня будет работать лучше, если и все мои друзья будут его использовать (электронная почта, Facebook); 13. ...потому что если все будут в курсе этой идеи, я стану счастливее; 14. ...потому что ваша идея говорит о чем-то, что мне трудно сказать лично и напрямую («Анонимные алкоголики», пост в блоге или книга); 15. ...потому что мне небезразличен кто-то, кого ваша идея сделает счастливее или здоровее; 16. ...потому что это весело, когда еще один подросток похихикает о чем-нибудь похотливом, что нам с ним видеть не полагается; 17. ...потому что моему племени нужно узнать об этом, чтобы избежать внешней угрозы; 18. ...потому что моему племени нужно узнать об этом, чтобы сохранить внутренний порядок; 19. ...потому что это моя работа; 20. ...потому что я в восторге от ваших произведений, и единственное, как я могу отплатить вам, – это поделиться ими с другими людьми.
Володимир Левченко - колишній військовий, який на початку 2000-их зайнявся КПК (тоді Compaq iPAQ), відкрив ледь не перший магазин мобільних рішень. Згодом він випустив читалку електронних книжок lBook.

Ось його невеличке інтерв'ю стосовно Китаю, куди Левченко їздить з питань виробництва пристроїв. Інформація дуже цікава і, головне, нова. Вона змушує по-іншому поглянути на країну і на її інтереси.

А от загадка із загадок. В книзі, як і в житті, дві шахові королеви - біла і червона (red). "Рудий" англійською теж "red". Що змусило Керола зробити кошеня чорним, а не рудим, і тут же перетворити його на червону королеву?
Як раз стосовно Сніжинки. Я коли побачив малюнок, думав, що це з моєї Аліси малювали, настільки схожа. Звісно, тут вік більший, але якщо дивитись тільки верхню частину (до грудей), то копія.

Про ведмедя тут. Дуже рекомендую. Шкода тільки, що відповідь автор поставив прямо під питанням.
Отже, відповідь на задачку про імена.

Спочатку скажу, що в задачі є кілька пасток, які ніхто не зміг оминути. Пастка №1 - у книжки є багато перекладів, але лише один оригінальний текст, який відрізняється від перекладів. Тому, на жаль, тих, хто орієнтувався на переклади, збивали з пантелику перекладацькі помилки і домислення. Пастка №2 (суто логічна) - діти різного віку. Відповідно, коли народжувалась середня дочка, їх ставало *дві*, і передбачити третю ніхто не міг.

Тепер починаємо міркувати. Якщо перше ім'я Аліса, а сказано, що задачка проста, то у нас є кілька варіантів:
1) Аліса Керола
2) Аліса Ліделл
3) Аліса з криптографічних книжок
4) Аліса з книжок Буличова
5) Аліса Фрейндліх

Алісу Фрейндліх відкидаємо - ніяких асоціацій для інших імен немає. Та ж причина з Буличовим.

Алісу з криптографічних книжок викидаємо, оскільки друге ім'я там Боб, і лише інколи з'являється третє. Та ще й знати треба про ті книжки і що в них пишуть.

Отже мова йде про Керолівську Алісу. Варіант прототипу звучав, але імена сестер там зовсім ненативні, крім того, щоб їх дізнатись, треба піднімати довідкову літературу. Ну і крім того, сестер в книзі було три, а див.пастку №2. Тому цей варіант дуже малоймовірний. Можемо залишити його як варіант, але сумнівний.

Отже, Аліса з книги.

Якщо подивитись назву мого журналу, ви побачите там не Алісу в Країні Чудес, а Алісу в Задзеркаллі (Through The Looking Glass - це назва другої книги в оригіналі). А тепер відкриваємо книгу, читаємо перші два абзаци і б'ємо себе долонею по чолу.

В книгах про Алісу всього два жіночі імені (я кажу про оригінал, а не про наші переклади). Це Аліса і її кішка Діна. Обох ви зустрінете в перших абзацах другої книги. А яке ж може бути третє ім'я? Вочевидь, це буде ім'я одного з кошенят. В книзі (знов таки, в оригіналі) вони не названі. Але в першому ж реченні ми зустрічаємо йменування білого кошеняти як WHITE (великими літерами). А хто у нас White? Snow-white англійською - це Білосніжка. Отже третє ім'я Сніжана (в "канонічному" російському перекладі книги вона і іменується Сніжинкою). На чорне кошеня все одно ніякого імені знайти не вдасться (Kitty, як воно назване в книжці - це скорочення від kitten, кошеня, тобто по-нашому було б написано Киця, і до імені Катерина ніяк відноситись не може).

Отже: у Аліси була кішка Діна, а у Діни - кошеня Сніжинка.
Задача на логіку (потрібно думати, а не гадати). Дано: мою старшу дочку звуть Аліса. Хто назве імена інших двох (середньої і молодшої) дочок?

Приз - рік платного акаунта в ЖЖ.

Upd: задача знімається - зараз буде відповідь з поясненнями.
... до оцінки діяльності державних клерків: ККД засідань і нарад.
Вчора грався на андроіді в більярд (дивився демку програмки) і відкрив для себе таку цікаву гру як carrom (каррум).

Визначення в двох словах: двовимірний більярд. Квадратна дошка, на ній шашки, які треба заганяти в кутові лузи на зразок радянської гри в Чапаєва.

В Вікіпедії можна знайти гарний опис російською.

Тепер цікаво було б знайти і купити десь в Києві комплект , щоб потім з дітьми гратись (поки не доростуть до більярда).
По гриби краще ходити вглиб лісу. Але туди ще треба дійти. А коли половина народу їздить в ліс на автомобілі, то щоб конкурувати з ними за гриби, треба завести собі або велосипед, або квадрацикл. У квадрацикла є одна суттєва перевага перед велосипедом - він швидший і прикольніший. Крім того, квадроцикл пройде там, де велосипед доведеться вести. Тому я зацікавився, що у нас є на ринку з приводу дорослих квадроциклів. Отже, короткий екскурс. 1. Квадроцикли бувають дитячі, підліткові і дорослі. Дитячі - від 2-х років (вони електричні), підліткові - від 7-8 років до 50 кг (бувають електричні та бензинові). 2. Квадроцикл - це позашляховий засіб пересування, який не реєструється в ДАЇ і не призначається для використання на дорогах загального користування (шкода, бо він спокійно дає 60-80 км/год). Відповідно, для нього не потрібно посвідчення водія. Але рекомендується мати відповідний одяг і шолом. 3. Квадроцикли є утилітарні і спортивні. Спортивні - одномісні з ручною КПП. Утилітарні - з варіатором і бувають двохмісні. Є ще варіант типу "баггі" з двома сидіннями поруч. Двохмісних на ринку представлено мало. 4. Важить квадроцикл біля 300 кг (в середньому) і перевозиться на причепі. Середня вартість причепів від 1 до 3 тис. доларів. 5. Технічне обслуговування здійснюється через 10 годин (обкаточне), потім кожні 1000 км або один рік. 6. На ринку представлені кілька відомих марок та безліч невідомих. Відомі: Honda, Yamaha, Kawasaki і Can-Am (він же Bombardier, лідер в механічних засобах пересування для спорту і активного відпочинку). Невідомі: Тайвань, Китай. 7. Вартість відомих і невідомих відрізняється в 2 рази і більше. Can-Am коштують 14-18 тис. доларів (ага, як автомобіль). Решта трохи дешевша. Невідомі (нові) коштують 8-10 тис., є менше. 8. Ціна відрізняється залежно від потужності двигуна і конструктивних особливостей. Потужні мають двигуни 50-70 к.с. і об'єм 400-800 куб.см. "Слабкі" суттєво слабші - 10-20 к.с. . Звісно, є проміжні варіанти.
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31