За життя

Перелік тварин, котрі живуть біля нашого будинку, поповнився зайцем. Це я його зняв о 6.30 ранку - сидів на грунтовці поруч із будинком. А зараз спускався до будинку по грунтовці і заєць знову сидів на грунтовці (трохи вище по дорозі і ближче до траси). Мабуть живе десь неподалік.
Поліз вчора перший раз за весь час сам оглядати бджіл. Зазвичай це робить пасічник, а я допомагаю, але треба і самому щось робити. Кормів дати - це одне, а повний огляд - це досить клопітко для одної людини. Але робити нема чого, треба лізти. Оглянув всі рамки, тільки що голову у сам вулик не засовував. І розізлилися бджоли під кінець вже, доводилося пару разів відходити від вуликів подалі ... Жодна не вкусила - тільки атакували "надміцні" гумові рукавиці фіолетового кольору (і дійсно рукавиці виявились покращені, бджоли їх не змогли пробити жодного разу). "О", - думаю, - "диво яке - якщо треба оглядати, то і не кусають". А як дійшов до останньої рамки в другому вулику, яийсь поодинокий камікадзе заліз мені в чобіт і вкусив таки за ногу. Причому я і тіла його потім не знайшов. Вибухнув? PS: а ще дочка вчора розповідала, що якщо підловити комара, котрий п'є кров, і розтягнути шкіру, то хоботок застрягне і комар не зможе вивільнитись. Тоді він продовжує пити, поки не вибухне. Дочка каже, що особисто випробувала це.
Нові чіпси Lays Strong одобрям-с, особливо з васабі. Реальні приправи, а не "ароматизатор", і дуже насичені.
Заехал сегодня в Порше-Запад (для киевлян - на Софиевской Борщаговке, на углу поворота на Вишневый). Салон продает и ауди и фольксвагены. Что не может не радовать - персонал обучают одинаково и гоняют тоже одинаково. Мне все докладно объяснили по поводу индивидуальной сборки. По ряду моделей на складах затоваривание, в связи с чем производитель фактически заставляет продавцов продавать, а покупателей покупать собранные машины. Соответственно, пока склады не подчистятся, принимать заявки на индивидуальную конфигурацию нигде в Украине не будут. Или будут принимать, но не исполнять. Пока что сказали звонить в начале июня, спрашивать. Девочка-продавец очень понравилась своим обращением (и, нет, на девочку я не заглядывался :). Так что видимо у них и будем заказывать.
Провів сьогодні гаражний чіп-тюнинг своїй літній машині.

На ринку є пропозиції гаражні і фірмова від ABT Sportsline. Для мого двигуна гаражні пропонують підйом з 211 к.с. до ~250 к.с., а ABT'шний - 295 к.с. . Гаражні коштують 300-400 у.о., ABT - 1760 євро (але не зрозумів, чи це лише чіпування, чи вони там ще пишуть про заниження підвіски для кращої керованості).



Я вирішив почати з гаражних, оскільки платити 2500 у.о. незрозуміло за що не хотілося. Через OBD прочіпувати не вдалося, тому знімали блок управління. Прошивання йде хвилин 20. Потім зазвичай машину заганяють на стенд, щоб поміряти результат, але оскільки в мене машина повнопривідна, стенд відпав. Тобто фактично я платив лише за прошивання (тепер думаю, що треба було знижку просити, оскільки без стенду, але це я зараз такий розумний).

Після прошивання машина стала начебто трошки енергійніша, починає тягнути з 2200 обертів (раніше було десь з 2500-2700).

А ще я на третьому році експлуатації ввімкнув динамічний режим (в мене три режими в машині - комфортний, звичайний і динамічний). Ще до чіпування. І зрозумів, який я був лох два роки. Машина перетворюється на конкретну турботабуретку з жорсткою підвіскою, тугим кермом і перелаштованою АКПП (5-та передача тримається до 90, в той час як в звичайному режимі вже на 60 вмикається 6-та, а на ~75 - 7-ма).

Сказали, що для адаптації під режим керування машина має пройти 50-100 км. Цікаво, що буде в динамічному режимі після чіпування. Поки що є підозра, що треба буде апгрейдити підвіску і гуму. Короче, не мала баба клопоту ...

ЗІ: А переді мною чіпували на стенді кросову ладу калину. Це такий агрегат, який по дорогах взагалі не їздить - чисто для перегонів. Глушник в нього прямоточний, а відсікає двигун мабуть на 8К обертів (я не спитав, але судячи із звуків воно десь в тій зоні). Стоячи в 10 метрах від глушника відчувався суттєвий потік повітря. А земля тремтіла від звуку двигуна метрах в 20 так, що в машині, що там стояла, спрацьовувала сигналізація.


Куди дівати колючий дріт? Питання не марне - в мене використаного є певна кількість шматків, а ще окремо хрін зна скільки метрів на котушці. Як його утилізувати?

...

В Україні живуть дуже багаті люди. Або дуже жадібні. Поки їздив по місту, побачив на банерах рекламу нових "випусків" Lexus'ів GS і Infiniti FX. Заради цікавості подивився ціни. Ціна на Lexus GS 350 в США - $47K, у нас $80K. Салон піднімає на кожному автомобілі мінімум $10К. Ціна на Infiniti FX в США - від 43К, у нас - від 79K. Причому японці дизайн автомобілів робити як не вміли так і не вміють. Дивишся на кросовер від німців - сила. Дивишся на Infiniti FX - калоша щоб тарганів мочити. А лохуси як були копіями німецьких бізнес-седанів, так і залишаються.
Вы думаете, что потери происходят, когда товар плох или дорог или когда продавцы некомпетентны? А как насчет тех покупателей, которые не смогли к вам попасть?

Вчера пытались заехать в один автосалон в Киеве (для киевлян - это был Автосоюз на Московском проспекте) с целью заказать машину (на замену Мазде, которой уже 5 лет скоро и которую мы будем продавать). Что ж ... мы просто не нашли, где припарковаться - парковка возле салона занята машинами сотрудников (делаю такой вывод, поскольку все машины разных марок, а не той, которую продают в салоне). А салон расположен так, что на газончиках или в квартале от него припарковаться нереально. Соответственно, салон потерял продажу с прибылью в несколько тысяч у.е. - мне придется ехать в другой салон через полгорода, но там я хотя бы знаю, где припарковаться (плюс там офис компаньона, так что не даром съезжу).

Причем я отлично понимаю, что с точки зрения работников салона это нормальная ситуация -- им же надо где-то оставлять на весь день свой транспорт, пока они продают автомобили клиентам. А проблемы индейцев шерифа не волнуют...

Поскольку в этом гребаном Автосоюзе тесть периодически что-то делает в своем Polo, при случае у нас будет возможность сообщить руководству, что они долбо упустили продажу из-за непродуманности вопроса парковки.
From http://googlewebmastercentral.blogspot.de/2012/04/webmaster-tools-spring-cleaning.html:

Site performance is a Webmaster Tools Labs feature that provides information about the average load time of your site's pages. This feature is also being removed due to low usage. Now you might have heard our announcement from a couple of years ago that the latency of a site's pages is a factor in our search ranking algorithms. This is still true, and you can analyze your site's performance using the Site Speed feature in Google Analytics or using Google's PageSpeed online. There are also many other site performance analysis tools available like WebPageTest and the YSlow browser plugin.
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31