За життя

"Предположим, приговоренному к смерти предложили следующее испытание на удачу:
Ему выносят две большие урны с двадцатью пятью белыми и двадцатью пятью черными шарами в каждой. Шары на ощупь и по весу неотличимы друг от друга. Далее ему завязывают глаза и предлагают выбрать наугад одну из урн и извлечь из нее шар. Черный шар означает смерть, белый - жизнь. Урны долго переставляли, а шары тщательно перемешали.
Осужденный обратился к судье с просьбой: перед тем, как ему завяжут глаза, он по-своему переложит шары из урны в урну. Можно ли таким перекладыванием увеличить свои шансы на успех?"

Взято звідси, і там же в коментарі моя відповідь, що не збігається із відповіддю, прикладеною до задачі.

А які варіанти рішення ви можете запропонувати?
Цитата: "Echuy: Ага, мы, мужчины, такие примитивные. Для нас насадка для душа всегда остается просто насадкой для душа." Гм, а чим вона ще може бути (для жінок)?
Партія Регіонів поспішає провести місцеві вибори поки вони (ПР) ще мають якийсь авторитет. Якщо відкласти вибори до 2011-го року, то народ побачить результати роботи цих ефективних менеджерів і прокотить ПР на виборах. Тому ПР наполягає на виборах в жовтні 2010-го. Але постає питання - навіщо тоді коаліція скасувала вибори, які мали відбутись наприкінці травня (тобто за декілька днів)? Адже зараз, поки опозиція дезорганізована, вони могли б отримати більшість на місцевих виборах досить легко. Не подумали чи я не бачу якихось прихованих причин?
Якщо ви користуєтесь SIP телефонією, або не користуєтесь нею, то подальша інформація вам не потрібна. Якщо ж ви збираєтесь нею користуватись, то читайте далі.

Для вхідних номерів ми використовуємо сервіс Callcentric і softphone'и. Так от, мені знадобилось налаштувати у себе на комп'ютері оний softphone. Перебрав кілька варіантів, - одні працюють, але примітивні, інші чудові, але не конектяться. Зупинився на X-Lite. Безкоштовний, звонить, куди треба і з'єднується із Callcentric'ом. Досить продуманий інтерфейс і непогані advanced settings.

А Skype для голосу у нас не пішов, якість була жахлива.
Мазь в аптеці:

"Вытяжка из пиявок"

Я щось погано уявляю, як має виглядати процедура.

Людина (з Хорватії) надіслала інвойс. Банк в неї називається Privredna Banka. По-хорватськи воно мабуть нормально, а от по-нашому виходить навіть трохи смішно. А ще буває гірше. Користувач попросив кастомну версію файлової системи, вирішив назвати її PesdFS. Я йому пояснив, як це звучить в слов'янських мовах, але його це не переконало.
Пательні з тефлоновим покриттям живуть недовго (2-3 роки і покриття вмирає). Але є рішення - "керамічні" пательні. Вони насправді ж металеві, але з білим крамічним покриттям. Воно стійкіше до подряпання і загалом набагато приємніше для смаження. Їжа до них не пригоряє, єдине що олії трохи лити треба, коли смажиш. Я в Епіцентрі купив 26см пательню за 290 грн., дружина дуже радіє з неї.
Оскільки перепустку в Метро я забув вдома, а згадав про неї вже на під'їзді до магазину, довелося розвернутись і поїхати в Ашан.

І от я зрозумів, чим Ашан мені так не подобається -- це магазин для людей нижчого і нижчого середнього класів. Звісно немає нічого поганого, якщо туди заїде якийсь багатій (наприклад, в туалет забігти :), але в принципі їхня політика орієнтована на пустий гаманець.

Асортимент складається з дешевих (за якістю) товарів. Наприклад, я не побачив жодної банки натуральних маслин без глюконату заліза (такі маслини є, я їх купую періодично в Метро або в Мегамаркеті). Не побачив чаїв, більш пристойних за ліпрон з грінфілдом. Ну і так далі.

Ще слід зауважити, що за сьогодні я тричі почув її від відвідувачів, які по телефону питали у своїх домочадців, що купувати. Начебто факт незначущий, але за 10 років, як у нас відкрились перші супермаркети, я в них чув вимовлену кимось фразу "це дорого" ну може один чи два рази.
Чимось нагадує бабок на комуністичних мітингах.



А насправді це пташенята оцієї пташки, і живуть вони прямо у нас на ганку, за вхідними дверима. Дружина з'ясувала, що і мати і батько цих пташенят наявні і по черзі носять їм їжу.

Я веселі картинки не дивлюсь, але якщо ви любитель подивитись якісне кіно, то, можливо, вам буде цікаво оцінити різницю (або її відсутність) між H.264, поточним стандартом на якісне відео, і новим відкритим стандартом VP8.
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31