За життя

Тут.

Більше для тих, хто розуміється в комп'ютерах, хоча і іншим знайдеться нова і корисна інформація.
Всі роботи Андрія Склярова (крім трактату про дух, його ще почитую інколи).

В своїй діяльності А.Скляров вивчає (на місцях) археологічні знахідки різних епох і вивчає їх з точки зору науковця, необтяженого догмами "академічної "науки". Будучи за фахом і стилем мислення інженером, автор не припускається необгрунтованих тверджень і непослідовних суджень. Якщо щось незрозуміло або не вистачає даних, він чесно каже "тут ми не знаємо", а не висовує теорії, висмоктані з пальця. Цим Скляров відрізняється як від "вчених", так і від "альтернативщиків", які задля підтвердження своєї точки зору приховують та підтасовують факти.

Я був в Єгипті і можу сказати, що багато пам'яток, на які вказує автор в роботі "Цивилизация древних богов Египта" дійсно мають всі ті позначки та особливості, які наводяться в книзі. А єгиптяни араби дійсно приховують всі дані і об'єкти, що можуть суперечити канонічній історії, яку вони просувають. До речі, копти ставляться до таких дій негативно (нам пощастило мати екскурсовода в Луксорі - копта, який вчився в Києві і мав дружину українку).


Читати детально про електричний C-X75 від Jaguar.
Цікаво, а коли Янукович Черновецького зніме?
Ще в серпні ми дивились земельну ділянку в селищі Г. Ділянка непогана. Цікавість розташування в тому, що в селищі є дві вулиці - Степова і Польова. Вони утворюють літеру У із шосе. Отже, перший раз ми приїхали на місце і нам показали дві ділянки, що знаходились по непарній стороні кожної вулиці. Ділянки дуже схожі візуально (що там поле, що там).

Згодом брокер сказав, що продається одна ділянка по вулиці Польовій, а другу нам показали помилково. Ок ... Оскільки мене не цікавило 25 соток, а хотілось більше, то я попросив брокера знайти нам власника наступної ділянки, щоб придбати в нього ще й другу ділянку. Брокер цього зробити не зміг. Ми поїхали самі в сільраду, почали піднімати документи - немає по вулиці Польовій даних про сусідів. Треба робити запит в райцентр. Поговорили із землевпорядником, пообіцяла допомогти. Пройшов тиждень-другий, допомоги немає.

Тоді ми знайшли виходи на райцентр і поїхали туди самі. Подивились кадастровий план - там цих ділянок взагалі немає (ані тої, що пропонується, ані сусідської).

Звонимо брокеру, питаємо "документи взагалі бачили на цю землю?". Він каже: "звісно, документи є, 25 соток, під будівництво. Я вам їх пришлю". Прислав скани. Дійсно, акт на землю, схема, все як треба. А тепер фанфари: на акті адреса -- вулиця Степова. І півтора місяці ми вели бесіду і шукали неіснуючих сусідів неіснуючої ділянки.
Останні тижні активізувались цербери з фенами. Також і бабине літо дається взнаки -- я почав їздити більше 80-ти навіть на мазді, яка в порівнянні з літньою машиною має грацію корови (хоча перфоровані гальма стоять). І за минулий тиждень двічі потрапив на виставку-продаж фенів. І обидва рази побачена в форумі фраза рятувала мені час і нерви. Тому розповідаю, як треба діяти, якщо вас спіймали на фен. По-перше, згадайте, чи не було поруч іншої машини. Якщо була, то зафіксуйте це в пам'яті одразу. Номер не потрібен, а от її наявність вказувати потрібно буде.

Діалог треба вести ввічливо, але максимально дистанційовано від ситуації, і в жодному разі не показувати, що ви поспішаєте, чи ви вважаєте себе винним. Порушили? Добре... На що зафіксовано - на "візир"? Аааа, на фен? Оце ми в протоколі і в кажемо. Як в якому протоколі? Котрий ви як співробітник ДАЇ складете, а я, як начебто порушник, заповнюватиму. Також до протоколу ми маємо вписати номер рознарядки, за якою ви тут стоїте.

Після цього короткого діалогу права віддаються з коментарями типу "немає у вас совісті, товарищу водій".

Справа в тому, що показання фену не можна прикласти до протоколу, в якому ви, як водій, напишете, що було друге авто (і вкажете його колір і марку), але співробітник ДАЇ проігнорував цей факт, а ви стверджуєте, що швидкість була другого автомобіля, а факт порушення заперечуєте.

В цьому випадку справа йде в суд, а суд - це час співробітника ДАЇ, за який він може настригти з десяток лохів. А крім того, показання фену, як я вже сказав, до справи не приш'єш. Якщо на візир - справа гірша; треба дивитись на екранчик і піднімати нормативну базу. начебто зараз візири заборонили, але я точно не знаю. Пишу про те, що знаю :).

Зауважу, що я обидва рази був з дружиною (фактично, свідком), але навесні мене зупиняли за проїзд прямо зі смуги повороту (я був сам, о 8-ій ранку, на літній машині), і коли я сказав про протокол, то теж відпустили. Тобто діє на них в першу чергу пропозиція писати протокол. Але для того, щоб її робити, треба бути морально готовим йти в суд і сплачувати офіційний штраф. Оскільки я давати хабарі не вмію і не люблю, то в мене варіантів все одно немає :).
Стою в тягнучках. Найбільш по-хамські поводяться водії з номерами АЕ (Дніпропетрівськ). Понаїхали тут. В дніпрі що, ДАЇ взагалі немає?
Наш вельминешановний уряд вирішив, що треба вирівнювати платіжний баланс країни, але робить це досить дивним чином. Мене сьогодні порадували, що митниця не пропускає рослини, що ввозяться в Україну, і за чутками, не буде цього робити до кінця року. Тобто садові центри, які ввозили рослини з-за кордону (а зараз, нагадаю, відкрився сезон осінньої посадки рослин, при цьому якісний посадковий матеріал здебільшого імпортний) смокчуть з причмокуванням. При цьому офіційної заборони немає. Є ще думка, що це певний монополіст собі "вибив" таку послугу (а його товар пропускають), але перевірити цю думку я не можу. А ще я сьогодні обїхав 5 супермаркетів в пошуках лікеру Адвокат. Знайшов тільки в Метро 16-градусний (є ще 40). Ані в Мегамаркеті (де він завжди стояв), ані в дрібніших супермаркетах його немає. Теж підступи митниці?
В свое время замечательный русский историк Василий Ключевский (1841-1911) сделал интересную попытку объяснения русского отношения к труду с точки зрения социо-культурного анализа. По мнению Ключевского, в смысле трудовой этики любой член российского общества бессознательно воспроизводит паттерны поведения русского крестьянина. А русский крестьянин мог очень интенсивно работать какой-то промежуток времени, а затем бесконечно долго валяться на печи или сидеть на завалинке.

Причиной была специфика российского климата. В отличие от климата средиземноморья, где снимается по два урожая в год, а сельскохозяйственные работы ведутся круглогодично и в размеренном темпе, в средней полосе России сельскохозяйственный сезон фактически ограничен четырьмя месяцами – с конца апреля/начала мая по конец августа. Чтобы не остаться голодным зимой, русский крестьянин был вынужден работать в эти месяцы с гиперинтенсивностью по 14-16 часов в день, а перенапряжение сельхозсезона снимал потом длительным осенне-зимним бездельем. Согласно Ключевскому, русский человек может мощно выступить в авральном режиме, но размеренная и кропотливая работа в европейском стиле, увы, не его стихия.

Взято звідси. Там взагалі вся стаття чудова.
Якщо мені потрібне якісне (якісніше за базарне, скажімо так) взуття, я їду в Інтертоп. А оскільки я здебільшого сижу вдома (а їзжу виключно на автомобілі), взуття не зношується, і в Інтертоп я їзжу десь раз на рік. І от, я відвідав цей заклад вчора.

Вони пропонують дисконтну програму. При покупці видається картонна картка (фі). Я так і не зрозумів, що вона дає. Далі треба протягом двох років зробити покупок мінімум на 5000 гривень, щоб отримати знижку аж в 5%. 10000 грн - 10%. 15000 - 15%. 5000 грн за їхніми цінами - це десь 6-7 пар взуття. За менше, ніж 2 роки. І далі потрібно кожен рік щось купувати, щоб тримати рівень знижки. Ви зношуєте за два роки 7 пар взуття? Добре, на двох з дружиною (і не все ж взуття купується в інтертопі)? Припустимо, у вас велика родина і сусіди, і ви на всіх десь там якось нашкрябали 5% (чи навіть 10%) знижки. А тепер сюрприз! Знижки діють тільки на моделі з нових колекцій зі спеціально позначеними цінниками! Ну а якщо ви все-таки думаєте, що 5-10% знижки - це стимул для придбання товару, то подивіться на "моделі з попередніх колекцій". Ви знайдете там знижки в 30-60%. І хтось скаже, що їхня дисконтна програма варта більшого ніж чоботом під зад такому "маркетолоху"?
  • Архів

    «   Жовтень 2024   »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31